Vasile Blaga cere convocarea şedinţei Comisiei de Cod electoral

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a cerut, luni, convocarea şedinţei Comisiei de Cod electoral înainte de debutul sesiunii parlamentare. PNL solicită schimbarea nu doar a legilor electorale, ci şi a celei privind partidele şi finanţarea acestora.

"Solicităm conducerilor Camerelor ca acea Comisie care se ocupă de Codul electoral, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor să se întrunească în 26 ianuarie pentru a începe discuţiile la noul cod electoral şi pentru a răspunde în acest fel aşteptărilor românilor aşa cum s-au exprimat ei prin vot în 16 noiembrie", a spus liderul PNL.

El a susţinut că liberalii susţin ideea adoptării unei noi legi a partidelor politice, care să faciliteze înregistrarea unui partid politic, prin reducerea numărului minim de membri la 500 şi renunţarea la criteriile teritoriale pentru strângerea de semnături de susţinere.

Citește și: MOȚIUNE CENZURĂ PNL. Gabriela Firea: PNL egal PDL sub Traian Băsescu. E incapabil

Blaga a mai precizat că PNL susţine adoptarea unei noi legi a finanţării partidelor politice, avansând ideea susţinerii financiare a formaţiunilor politice doar de la bugetul de stat, "atât cât poate bugetul de stat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel