Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză

Vărzarea sau plăcinta cu varză reprezintă o gustare tradițională, care trebuie încercată. Orice român ar trebui să știe această rețetă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- un pachet de foi de plăcintă

- varză albă dulce călită simplu, în 50 de ml. de ulei, cu o ceapă, sare și piper

- 3 linguri de pesmet

- ulei pentru uns și 100 de ml. de apă minerală carbogazoasă

Vezi și: Pâine de casă, rețeta românească. Cea mai gustoasă

Cum se prepară

Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză. Se toacă varza și se pune la călit. Se pune uleiul într-o cratiță încăpătoare, se adaugă în uleiul încins ceapa tocată, apoi varza, sarea și piperul. Se călește la foc mic, amestecând din când în când, până când se înmoaie varza și se evaporă o mare parte din lichidul conținut, scrie acasalaromani.ro. Se poate adăuga verdeață după gust (mărarul e foarte potrivit).

Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză. Apoi, se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge o tavă adâncă cu ulei și se suprapun pe fundul ei 3-4 foi de plăcintă, stropite cu ulei. Se presară peste foi pesmet, apoi se întinde un strat de varză călită. Repetăm pașii anteriori (3-4 foi unse cu ulei, presărat pesmet, strat de varză călită) și se încheie cu un strat de foi care se ung pe deasupra cu ulei.

Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză. Se taie cu grijă plăcinta crudă în porții de dimensiunea dorită și se toarnă deasupra apă minerală carbogazoasă. Se dă tava la cuptorul preîncins la 180 de grade, pe treapta din mijloc a cuptorului. Se coace timp de 45 de minute, până ce se rumenește. După ce se scoate din cuptor, se acoperă tava cu un șervet de bucătărie curat și uscat, lăsându-se plăcinta să se răceasca timp de 10-15 minute, acoperită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel