Varujan Vosganian CRITICĂ Guvernul Orban: SCENARII APOCALIPTICE

Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a atacat Guvernul Orban că oferă românilor „scenarii apocaliptice”. Deputatul susține, de asemenea, că națiunea îndură traume psihice. 

Printr-o postare pe Facebook, deputatul Varujan Vosganian a criticat abordarea Guvernului, acuzând că PNL oferă scenarii apocaliptice. De asemenea, Vosganian a remarcat că nu se mai vorbește în spațiul public decât despre Covid, iar singurele provocări cu care se confruntă România au legătură cu pandemia. 

„Trăim momente dramatice. În loc de soluții, Guvernul ne oferă scenarii apocaliptice. Cei care nu se supun fricii și dau un mesaj de încredere sunt socotiți de trâmbițele regimului eretici. Presa nu vorbește decât de COVID, nu ne mai îmbolnăvim decât de COVID, nu se mai moare decât de COVID, singurele provocări cu care ne confruntăm sunt cele ale epidemiei de COVID. Nu mai vorbim despre viitorul nostru, ci despre valurile viitoare de COVID. Nu contează că față de 35 000 de îmbolnăviți, dintre care mare parte fără niciun simptom al bolii, mai există și 19 965 000 de români sănătoși, care au dreptul la un trai normal”, a scris purtătorul de cuvânt al ALDE. 

În continuare, deputatul Varujan Vosganian a afirmat că în România nu mai există viață culturală, socială sau performanță economică. 

„România nu mai are viață culturală, nu mai are viață socială, nu mai are performanță economică. Cinci luni cu restricții severe și restrângeri ale drepturilor omului ne situează pe unul dintre primele locuri în lume în ce privește riposta autorităților împotriva epidemiei de corona virus. Și, culmea, desi suntem pe unul dintre primele locuri în ce privește brutalitatea măsurilor, suntem pe unul dintre ultimele locuri în ce privește eficiența măsurilor anti-virus”, a mai transmis Vosganian. 

„Dacă după atâtea luni de stare de urgență și alertă pe întreg teritoriul țării suntem exact în locul de unde am plecat, ba chiar mai rău de-atât, poate că nu asta e soluția. Poate că ceea ce învinge virusul este starea de normalitate și nu starea de urgență sau de alertă. Poate că normalitate este să ne învățăm să trăim și cu acest virus, așa cum omenirea s-a învățat să trăiască și cu bacilul Koch, cu hepatita C, cu HIV, cu diverse forme de gripă. Traumele psihice pe care le îndură națiunea română sunt incomparabil mai mari decât daunele pe care le aduce epidemia de virus”, a încheiat deputatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel