Varujan Vosganian: ALDE va face opoziţie la buget

 Varujan Vosganian a declarat, luni, că ALDE  nu va anunţa încă dacă susţine sau nu proiectul de buget, urmând să decidă după discutarea amendamentelor, adăugând că ALDE va face "opoziţie rezonabilă" şi nu va susţine necondiţionat Guvernul.

"ALDE, prin aceste dezbateri, îşi confirmă încă odată rolul asumat de partid de opoziţie. Din păcate, singurul partid de opoziţie din Parlament. Prin ceea ce facem acum, prin atitudinea pe care o avem, noi definim acest concept de opoziţie rezonabilă: nu eşti impotrivă cu tot dinadinsul, în mod pătimaş, ci atitudinea, când este împotrivă, este temeinică", a afirmat Vosganian, potrivit Mediafax.

Vosganian a criticat "aprobarea necondiţionată" pentru proiectul Legii bugetului de stat manifestată de PSD şi PNL, comentând că "numai iubirea şi supunerea sunt necondiţionate". ALDE nu va anunţa în acest moment cum va vota la buget, a adăugat senatorul, spunând că va urmări dezbaterile privind amendamentele, mai ales cele ale ALDE, apoi va lua o decizie.

"Tocmai în virtutea opoziţiei rezonabile, nu spunem acum ce vom vota. Colegii noştri vor prezenta o seamă de amendamente pe parcursul dezbaterilor", a explicat Vosganian.

Varujan Vosganian i-a cerut premierului Cioloş să facă, până miercuri, un anunţ clar cu privire la majorarea salariului minim pe economie la 1200 de lei.

[citeste si]

În acelaşi timp, senatorul ALDE a afirmat că formaţiunea sa are deja "anumite rezerve" cu privire la modul în care a fost promovat acest proiect, în privinţa transparenţei, atât în Parlament, cât şi în societatea civilă, adăugând că bugetul fost făcut "sub semnul grabei".

Pe de altă parte, senatorul a afirmat că raportul macroeconomic prezentat de Guvern este "un elogiu adus fostei guvernări", care confirmă că România se află pe locuri fruntaşe în Uniunea Europeană la multe capitole, însă este pe ultimul loc la veniturile bugetului. "Este primul an din acest secol, pentru că e greu să facem referiri la secolul trecut, la metodologiile anilor '90, când veniturile bugetare provenite din mediul economic românesc scad cu 30%", a afirmat acesta.

"Domnule Cioloş, eu contez pe seriozitatea dumneavoastră şi contez şi pe faptul că în următoare două zile veţi respecta cadrul legal în vigoare la data la care aţi elaborat proiectul de buget", a încheiat Vosganian, adresându-se prim-ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel