Varujan Vosganian, mesaj pentru Viorica Dăncilă: O invit aici

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a vorbit delegaților prezenți la Conferința Județeană de Alegeri ALDE Bacău despre proiectele pe care ALDE le susține pentru județele din Moldova.

Iată declaraţia lui Varujan Vosganian: "Vreau să vorbesc în câteva cuvinte despre ce ar fi trebuit noi să facem: marile investiții pentru Moldova, este momentul pe care nu-l mai putem amâna. Consolidarea, modernizarea drumului de la București la Roman, Suceava, cu centura Bacăului; apoi drumul expres de la Târgu Frumos la Botoșani; apoi pornirea celor două autostrăzi la care într-adevăr nu există competiție între ele, ci există poate competitivitate în a atrage fondurile europene și fondurile de parteneriat public privat.

Aș adăuga un al doilea mare fascicul de investiții, amenajările hidroenergetice de pe Trotuș pe Bistrița, pe Siret, cu reluarea sistemului de irigații de pe Siret până la Bărăgan și firește, de asemenea, râul Prut. Aș adăuga poate cel mai mare program de investiții locale care s-a făcut în Romania - Planul Național de Dezvoltare Locală - și împreună cu el și un plan național de dezvoltare pentru rețelele de gaz. Toate acestea le-am discutat împreună cu colegii mei cu miniștrii și am solicitat expres și de aici îi lansez cea mai politicoasă invitație doamnei Viorica Dancilă să vină în Moldova înainte de depunerea proiectului de buget în Parlament și să ne prezinte împreună cu miniștrii de resort proiectele investiționale pentru Moldova anului 2019. În principiu dânsa a acceptat acestă invitație și noi o așteptăm aici cu speranță.

Aș vrea să spun doar două lucruri legate de anul viitor. Alegerile europarlamentare pentru noi, pentru moldoveni trebuie să fie un moment de a relua aceste proiecte din perspectiva fondurilor europene și a dezvoltării regionale. Moldova este frontiera de răsărit a Europei. De la Ștefan cel Mare și până astăzi toți știm că frontierele trebuie întărite. Moldova trebuie să aibă rolul pe care îl merită nu doar în România, ci și în Europa, de aceea noi așteptăm cu speranță ca această campanie electorală să redefinească rolul Moldovei în ce privește accesul la beneficiile integrării noastre europene și, desigur, suntem convinși că și candidații din Moldova vor fi cei care vor promova în campanie mesajele noastre."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel