Vânzările Dacia au SCĂZUT cu 10% în luna mai

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o scădere cu 8,51% în mai, după intrarea în vigoare a accizei majorate pentru majoritatea vehiculelor poluante, de la 1 aprilie, transmite Reuters. 

Livrările au scăzut luna trecută la 186.265 unităţi, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în aprilie se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Ford Focus şi Volkswagen Polo. 

În mai, Dacia a vândut 1.939 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 9,27% faţă de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 2.137 unităţi. 

Ne aşteptăm la o stabilizare a cererii în următoarele luni, deoarece turbulenţele create de aceste taxe sunt în declin, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes. 

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 0,56% în perioada ianuarie-mai 2017, la 1,15 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Ford Focus, Nissan Qashqai, Volkswagen Golf şi Vauxhall Corsa. 

În primele cinci luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 11.542 vehicule, în creştere cu 0,47% faţă de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 11.468 de unităţi. 

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. Analiştii se aşteaptă în acest an la un declin de 5% al vânzărilor auto, după doi ani de creştere record, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit şi a deprecierii lirei sterline, care a dus la majorarea preţurilor unor modele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel