Vânzările Cartier s-au prăbușit. Directorii, dați afară

Grupul elveţian Cie. Financiere Richemont SA, producătorul bijuteriilor Cartier şi al ceasurilor IWC, a exclus postul de director general din cauza prăbuşirii vânzărilor de ceasuri de lux, informează The Wall Street Journal.

Richemont a precizat că directorul general Richard Lepeu şi directorul financiar Gary Saage se vor retrage anul viitor, iar directorii reponsabili de mărcile individuale din portofoliul Richemont, care include Cartier, Montblanc şi IWC Schaffhausen, vor raporta direct boardului condus de preşedintele Johann Rupert, care revine practic la conducerea companiei pe care a fondat-o la finele anilor 1980.

"Un singur individ nu poate fi considerat vinovat, nu este corect", a declarat Johann Rupert referindu-se la cele aproape 30 de divizii care formează compania Richemont. "Nu vom mai avea niciodată un CEO similar. Acum a venit timpul să începem să căutăm o nouă generaţie", a adăugat Rupert.

Separat, Richemont a raportat o scădere de 51% a profitului net în perioada aprilie-septembrie 2016 până la 540 milioane de euro în timp ce vânzările au scăzut cu 13% până la 5,1 miliarde euro. Profitul operaţional a scăzut cu 43% până la 798 milioane euro, pe măsură ce compania a fost nevoită să răscumpere ceasurile pe care retailerii nu le-au vândut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel