Vânzări: Dacia, lovitură în Germania

Vânzările de autoturisme noi în Germania au scăzut cu 8% în aprilie, la 290.697 unităţi, deoarece au fost mai multe zile libere comparativ cu anul trecut, în timp ce Dacia a raportat un avans de 21,4%, la 5.269 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA) publicate miercuri, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Livrările de autoturisme diesel au scăzut cu 19% luna trecută, într-un moment în care politicienii discută interzicerea acestui tip de vehicule în anumite zone sau înlocuirea motoarelor vechi cu altele mai performante pentru a reduce poluarea. Cota de piaţă a maşinilor diesel a scăzut la 41% dar au crescut livrările de vehicule electrice, a informat KBA. 

Brandurile Volkswagen şi BMW au raportat scăderi ale vânzărilor de 12,5% şi, respectiv, 14% luna trecută, în timp ce livrările Renault şi Ford au înregistrat un declin de 4,1% şi, respectiv, 6,8%. 

În primele patru luni din acest an, vânzările de autoturisme noi pe cea mai mare piaţă auto din Europa au crescut cu 2,5%, la 1,14 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 31,1%, la 19.313 vehicule. 

Brandurile Volkswagen şi BMW au raportat scăderi ale vânzărilor de 6,6% şi, respectiv, 0,3%, în perioada ianuarie-aprilie 2017, în timp ce livrările Renault şi Ford au înregistrat un avans de 18,2% şi, respectiv, 3,9%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel