Vânzare Air Berlin. Ryanair se retrage: O făcătură

avion
avion

Ryanair  nu va licita pentru niciun activ al companiei germane insolvabile Air Berlin (AB1.DE), a declarat miercuri directorul executiv al acesteia, Michael O'Leary, care descrie procesul drept "o făcătură".

Air Berlin, cea de-a doua companie aeriană din Germania, a depus o cerere de protecție împotriva falimentului în această lună după ce acționarul Etihad Airways a retras finanțarea, după mai mulți ani de pierderi.

O'Leary, șeful companiei aeriene low-cost irlandeze, s-a plâns că procesul de insolvență a fost conceput pentru a ajuta la consolidarea conducerii companiei aeriene germane Lufthansa. 

"Dacă ar exista un proces echitabil și deschis, ne vom implica, dar nu ne implicăm în acest demers pentru că este o făcătură", a declarat miercuri la o conferință de presă de la Berlin, adăugând că Ryanair nu a fost în contact cu nimeni din Guvernul german, Air Berlin sau cu administratorul.

Ryanair a cerut autorităților germane și europene antitrust să investigheze ceea ce a spus că este o "conspirație" între Air Berlin, Lufthansa și guvernul german, care ce ar duce la creșterea prețurilor pentru consumatori, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel