Vanghelie: Ponta e obligat să candideze. Tăriceanu, out

Victor Ponta este obligat să candideze la alegerile prezidențiale, iar dacă președintele PSD refuză, singura variantă fezabilă din Partidul Social Democrat este Mircea Geoană, a declarat, luni seară, la Realitatea Tv, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Vanghelie, pesedist cu ștate vechi, spune că nu intră în calcul ca PSD să susțină un candidat din afara partidului, nici măcar pe Călin Popescu Tăriceanu.

"PSD-ul, astăzi, evident că se poate și se uită cu atenție și la Mircea Geoană, dar tre' să luăm în considerare că Victor Ponta este președintele partidului, este prim-ministru al României și are curaj să se bată, ceea ce mulți oameni din partid respectă acest lucru. Este evident că are întâietatea - ne gândim, desigur, cu aceeași măsură și la Mircea Geoană - dar are întâietatea și obligația în calitatea de președinte al partidului să candideze și să câștigăm alegerile. Dacă Victor Ponta nu vrea, eu sunt de părere că la PSD nu merge cu variantă susținută de afară, cu o variantă.. cu tot respectul față de Călin Popescu Tăriceanu, dar nu merge la PSD. Dacă Victor Ponta nu va dori să candideze evident că PSD-ul, el, se va uita și la Mircea Geoană. Și de aia a fost și declarația și primul care a spus aceste lucruri a fost Victor Ponta", a spus Marian Vanghelie.

"Cred că are obligia să candideze (Ponta - n.r) și să câștige alegerile. El n-are ce să facă, decât să candideze și să câștige", a adăugat primarul sectorului 5.

Edilul a precizat că există varianta tandemului Ponta - Geoană. "Pe noi ne interesează să câștigăm alegerile și cred că vom câștiga", a punctat Vanghelie.

"Oprescu nu-i din filmul ăsta"

Marian Vanghelie crede că Victor Ponta și Crin Antonescu sunt "din filmul ăsta", dar nu și Sorin Oprescu, pe care îl blamează pentru atitudinea și stilul său glumeț.

"Oprescu este de-al nostru, dar nu e din filmul ăsta, s-a dus cu glumele, cu lucrurile în derizoriu toată viața și astăzi, când a ajuns într-o anumită poziție importantă, de primar al Capitalei, se discută de Oprescu cum a zis Băsescu: băiat simpatic, de Dâmbovița , dar nu-i din din filmul ăsta", a declarat Vanghelie, care a adăugat că Oprescu ar fi trebuie să adopte altă atitudine când a fost ales primarul Bucureștiului.

Vanghelie a mai spus că, în ipoteza în care viitorul președinte va fi de la PSD, premierul ar trebui să fie de la PNL.

Edilul a revenit cu argumente în sprijinul tezei sale că Ponta și Geoană sunt singurele variante ale PSD-ului la alegerile din noiembrie.

"Formula nr 1 și nr 2 și nr este Victor Ponta obligat să candideze. Și evident dacă dacă Victor Ponta nu vrea să candideze, nu văd altcineva în afară de Mircea Geoană. Restul, cu oamenii din afară... Astea sunt chestii care (sic!) cred că nu le înțelege niciun membru de partid, simplu, de jos de-acolo din comună sau de la organizații locale, nu înțelege nimeni aceste lucruri. Oamenii vor ca PSD-ul să câștige alegerile să pună în practică ce vorbim noi de zece ani sau de 20 de ani în această țară. Invenții de-asta nu merg, eu vă spun să nu merg", a afirmat Vanghelie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel