Vanghelie lui Ponta: Rămân în PSD dacă faci echipă cum vreau şi eu, nu numai cum vrei tu

vanghelie
vanghelie

Marian Vanghelie a afirmat că este supărat şi că, deşi nu vrea să plece din partid, analizează şansele unei noi construcţii de stânga, precizând că în discuţiile avute cu Victor Ponta i-a cerut disponibilitatea de a accepta şi punctele de vedere ale celor nemulţumiţi.

"Da, sunt supărat, dar sunt dispus să fac orice pentru ca să câştigăm alegerile", a afirmat Vanghelie, la B1Tv. E l a precizat că, deşi a fost invitat la evenimentul USL de la Cluj, nu a vrut să meargă pentru că nu se simte respectat pentru ce reprezintă în partid. "La Biroul Permanent de luni m-am supărat în urma unor discuţii (...) M-am simţit stânjenit la ultimele discuţii de la BPN", a susţinut el.

"Nu vreau să-mi fac partid. Idealul ar fi ca PSD-ul să se trezească la realitate şi să comporte ca un partid de stânga, în forţă", a spus Vanghelie.

El a precizat că se uită pe sondaje şi vede că 30-40% din electorat nu votează nici cu Traian Băsescu sau PDL, dar nici cu USL. "Înseamnă că noi nu reuşim să luăm un electorat care este al nostru", a adăugat social-democratul.

"Mă uit, mă aştept poate mâine sau poimâine sau peste o săptămână sau peste două săptămâni în disputele astea din partid poţi să te trezeşti că te dă afară. Eu n-am să plec acasă, nu vreau să plec să creez o problemă PSD, nu vreau să plec acasă. Nu, vreau să rămân să spun exact ce cred eu", a afirmat primarul Sectorului 5.

"Rămân în PSD în varianta în care PSD-ul vrea să câştigăm alegerile. Dacă vrea să le câştige, trebuie să vrea să le câştige şi cu Bucureşti, şi cu Giurgiu, şi cu Brăila. Eu nu cred că un conducător îşi poate permite să spună unor organizaţii într-un număr destul de mare că nu vrea să le câştige sau vrea să le câştige altfel decât vrem şi noi", a avertizat primarul de la Sectorul 5.

Vanghelie a relatat şi despre negocierile avute cu Victor Ponta la Bruxelles. Primarul sectorului 5 a povestit că avea planificată de mai multă vreme deplasarea în Belgia, iar preşedintele PSD, care la rândul lui urma să ajungă în Bruxelles, i-a solicitat să mai rămână cu o zi, două în plus, pentru a putea discuta.

Social-democratul a susţinut că, în cadrul discuţiei private cu Victor Ponta, a abordat chestiuni legate de principii şi de necesitatea clarificării problemelor de la Giurgiu, Călăraşi, Buzău ori Brăila, iar nu de interese personale. Vanghelie a atras atenţia că, din cauza nemulţumirilor, este posibil ca organizaţia Giurgiu să se desfiinţeze, invocând posibila plecare a unor primari.

El a relatat şi că Victor Ponta l-a întrebat dacă mai vrea să rămână în PSD. "Şi i-am spus: Victor, eu vreau să rămân în PSD că am muncit mult în PSD şi când partidul nu m-a pus pe liste şi am fost independent, am venit înapoi în PSD. Aveam alternative mult mai bine", a povestit primarul sectorului 5.

"Şi i-am spus: Victor, eu rămân în PSD, dar nu oricum, eu nu pot să rămân în PSD doar ca să fiu aşa ca o marionetă şi să văd că pur şi simplu se întâmplă o serie de lucruri care nu le înţeleg şi nici nu cred că în felul ăsta putem să câştigăm alegerile (…) Rămân în PSD dacă ţie îţi convine să poţi să faci echipă cum vreau şi eu, nu numai cum vrei tu", şi-a continuat Vanghelie relatarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel