Vânătoare cotă urși. Borboly Csaba vrea intervenție fără consultare publică

 Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, solicită ca emiterea ordinului ministrului Mediului privind cota de intervenţie pentru urşii periculoşi să se facă imediat şi fără consultare publică, după ce trei persoane au ajuns la spital în ultimele trei zile, în urma unor atacuri ale urşilor. 

Borboly Csaba a declarat că îi va solicita luni premierului Mihai Tudose ca Legea 52 privind transparenţa decizională să fie modificată şi să nu se aplice actelor normative care prevăd măsuri de salvare a vieţilor omeneşti. 

El consideră că ordinul privind cota de intervenţie pentru urşi trebuie emis imediat, susţinând că nu se poate pune în consultare publică viaţa oamenilor. 

"Eu cred că ordinul de derogare privind extragerea acestor exemplare care atacă oamenii trebuie imediat eliberat şi luni vom transmite detaliat primului ministru Mihai Tudose o adresă prin care vom solicita ca Legea 52 privind transparenţa decizională să fie modificată, astfel încât orice act normativ care prevede luarea unor măsuri urgente de salvare a vieţilor omeneşti să fie scos de sub incidenţa legii. Pentru că acum, dacă mai aşteptăm încă o lună şi jumătate, putem ajunge şi la peste 100 de oameni care sunt atacaţi de urşi, acei 50, 60, 70 de urşi din Harghita care sunt ştiuţi (că provoacă probleme - n.r.) şi împotriva cărora trebuie să se ia măsuri. De aceea, credem că această consultare este inutilă, nu cred că viaţa omului poate fi consultată şi este o greşeală a Guvernului dacă nu ia măsuri imediate", a precizat Borboly Csaba. 

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care sâmbătă doi ciobani au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu multiple leziuni muşcate, după ce au fost atacaţi de un urs, iar joi un culegător de ciuperci a fost internat în Spitalul din Odorheiu Secuiesc după ce s-a întâlnit în pădure cu o ursoiacă cu pui, care l-a atacat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel