EXCLUSIV  Valiza Tel Drum, două ipoteze cheie: Răspundere penală sau nulitate

D.C. / 05 noi 2018 / 22:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cristian Ciocă a fost închis inițial pentru intrarea fără drept în calculatorul Elodiei, deși erau soț și soție. Dacă găsești un portofel pe stradă, trebuie predat la poliție. Faptul că l-ai găsit nu-ți dă dreptul să-l utilizezi, să folosești banii, cardurile sau buletinul. 

Prin urmare, nici găsirea de sisteme informatice de către un localnic din Teleorman nu dă dreptul nici acestuia, nici jurnaliștilor unui site să le acceseze și, mai ales, să le publice.

Răspundere penală

Dacă cei de la Tel Drum ar face reclamație că s-a pătruns fără drept într-un sistem informatic, ar suferi răspunderi penale cei care au pătruns în stick, tabletă și hard. Deși este posibil ca jurnaliștii să invoce beneficiul public, realitatea este pătrunderea fără drept într-un sistem informatic. 

Nulitate

Dacă ”proprietarii” conținutului valizei ar spune că e stick-ul lor, hardul lor, etc. atunci și-ar asuma și informațiile găsite, dacă ar exista ceva compromițător. În momentul de față, nu pot fi folosite ca probă, pentru că nu pot fi atribuite, adică, din punct de vedere penal, dacă am vorbi de un rechizitoriu, sunt lovite de nulitate. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23