Validarea lui Săftoiu la şefia TVR, amânată pentru a treia oară

saftoiu
saftoiu

Parlamentarii PDL au părăsit sala plenului în momentul în care se pregătea validarea  lui Claudiu Săftoiu la şefia TVR.  Parlamentul încerca să-l confirme pe noul preşedinte-director general al SRTV, Claudiu Săftoiu, după alegerea acestuia la 9 octombrie. Recunoaşterea lui Săftoiu la şefia TVR a fost amânată de două ori până acum în Parlament, din lipsă de cvorum.

UPDATE:

Claudiu Săftoiu, validat ca preşedinte director-general al TVR

Claudiu Săftoiu a fost validat, marţi, de plenul Parlamentului, în funcţia de preşedinte director general al SRTv, acesta întrunind 219 voturi "pentru" şi şapte voturi "împotrivă".

 Senatorii şi deputaţii şi-au exprimat opţiunea prin vot secret cu bile, în absenţa parlamentarilor PDL, care au decis să boicoteze lucrările plenului reunit.

Potrivit deciziei majorităţii senatorilor şi deputaţilor, votul pentru validarea lui Claudiu Săftoiu a fost dat în paralel cu cel pentru revocarea din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor a lui Constantin Buzoianu.

 Senatorii şi deputaţii, întruniţi în şedinţă comună pentru validarea preşedintelui consiliului de administraţie al CA al SRTV au luat o pauză de consultări la propunerea liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader.

La reluarea lucrărilor, deputatul PDL Petru Călian a anunţat în plen că senatorii şi deputaţii PDL nu vor participa la votul privind validarea lui Claudiu Săftoiu în funcţia de preşedinte director general al SRTV.

 Călian a precizat că democrat-liberalii au luat această decizie în condiţiile în care nu se respectă prevederile regulamentare, precizând că va rămâne în continuare la lucrări pentru a supraveghea dacă este asigurat cvorumul de şedinţă.

 Claudiu Săftoiu a fost ales pe 9 octombrie, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi a anunţat deja un amplu plan de măsuri pentru restructurarea postului public, în urma căruia peste 800 de angajaţi ar putea fi disponibilizaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel