Valeriu Zgonea, scrisoare deschisă către deputați: "Hoți", "chiulangii", "corupți"

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a adresat o scrisoare deschisă deputaților. El le atrage atenția că Parlamentul suferă din cauză că sunt văzuți drept "hoți", "corupți" și "chiulangii". 

"Trebuie să lăsăm deoparte declarațiile politice și să găsim împreună, prin dialog, soluții la problemele cetățenilor. România are nevoie de o clasă politică responsabilă, de parlamentari asupra cărora să nu mai planeze suspiciuni cu privire la acte de corupție și care să vină la muncă pentru a-și îndeplini promisiunile față de cei care i-au ales", a scris Valeriu Zgonea, pe pagina sa de Facebook, în descrierea scrisorii. 

"Am constatat cu tristeţe faptul că nu ne raportăm la regulamente şi norme, ci improvizăm sau încercăm să facem slalom printre reguli şi cutume instituţionale.Puterea mediatică a unor astfel de aşa-zise exemple, poate nesemnificative ca proporţie în raport cu numărul total al parlamentarilor, dar uriaşe la nivelul exemplulului de conştiinţă publică, a făcut ca de cele mai multe ori efortul şi munca noastră să se topească în apelative precum «hoţi», ,«corupţi»,«profitori» sau «chiulangii»", a scris Valeriu Zgonea. El a adăugat: "A venit momentul să ne certăm mai puţin între noi, să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi să nu mai amânăm adoptarea unor legi şi măsuri pe care întreaga societate le aşteaptă de la noi". 

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că "În paralel cu procesul legislativ, eforturile noastre trebuie să se concentreze pe nevoia transparentizării activităţii parlamentarilor şi a apropierii acestei instituţii de cetăţean. Iar acest lucru se poate realiza doar prin modificarea regulamentelor celor două Camere şi prin adoptarea unui Cod de conduită al parlamentarilor". 

VEZI AICI SCRISOAREA COMPLETĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel