Valeriu Zgonea, primele declarații la ieșirea de la DNA

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a prezentat vineri dimineață la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat ca martor într-un dosar de corupție.

”Am fost citat ca martor într-un dosar care este în desfășurare. Nu pot să spun mai multe. Instituția vă va comunica prin procurorul de caz. Așa este corect și legal. Nu vreau să comentez nici în ce dosar, nu comentez nimic. Eu sunt martor și trebuie să păstrez toate obligațiile care le am conform legii.

Am fost citat ca martor, am venit ca martor, am dat o declarație în fața procurorului de caz. Eu am fost aici pentru a face tot ceea ce este posibil pentru aflarea adevărului", a declarat Valeriu Zgonea la ieșirea de la DNA.

Citește și: Prezență surpriză, la DNA. Ce spune Victor Ciutacu

Întrebat dacă simte că este un pas în plus pentru înlăturarea sa de la șefia Camerei Deputaților, Zgonea a precizat: "Eu cred că este un pas în plus pe care toți trebuie să-l facem ca cetățeni ai României când suntem citați ca martori pentru aflarea adevărului. Că fiecare român are nevoie să vadă că aflarea adevărului este o chestiune la care toți putem să concurăm dacă vrem să avem un alt tip de societate. De câte ori voi fi citat ca martor, în orice dosar, e obligația mea să vin aici și să spun adevărul. M-am prezentat ca orice cetățean. Prezența mea aici arată că nimeni nu este mai presus de lege și că atunci când un procuror de caz te citează ca martor ești obligat să vii să prezinți datele conform procedurilor", a mai spus Zgonea.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat dacă va dormi liniștit după vizita la DNA.

"Da, și am dormit și până acum la fel de liniștit”, a replicat Valeriu Zgonea.

Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost citat la DNA în calitate de martor în dosarul în care este cercetată Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel