Valeriu Zgonea, mesaj pentru români, în Joia Mare: Este important...

Președintele Senatului, Valeriu Zgonea, atrage atenția românilor cât de importantă este cea de-a patra zi din Săptămâna Patimilor, Joia Mare, când se prăznuiește spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul, Cina cea de Taină, rugăciunea din grădina Ghetsimani și vinderea Domnului de către Iuda.

"Astăzi, în Joia Mare, creștinii ortodocși primesc cu smerenie, mai mult ca oricând, învățăturile spirituale ale pregătirii în curățenie sufletească pentru Taina Învierii.

Pentru tineri, învățătura aleasă și binecuvantată a acestor zile le oferă șansa apropierii de ceea ce înseamnă iubirea aproapelui, viața trăita cu cinste, evlavie și iertare.

Cred că este important, pentru fiecare dintre noi, să fim mai buni, să ne pregătim așa cum se cuvine pentru sărbătoarea Paștelui, ca să putem primi Lumina Învierii lui Hristos!", a scris, joi, Valeriu Zgonea pe pagina sa de socializare.

În această zi din Săptămâna Pătimilor lui Hristos, potrivit tradiţiei, se respectă numeroase datini pentru spor şi sănătate.

Astăzi, de obicei se prepară copturile pascale, pasca și cozonacii, și se roșesc ouăle.

În credința populară, se spune că cine doarme în această zi, va fi leneș tot anul, și nu va reuși să ducă un lucru la bun sfârșit, chiar dacă sarcina este una destul de ușor de îndeplinit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel