Valeriu Zgonea, avertisment pentru partide: Dacă nu înțeleg...

Oamenii vor căuta alt tip de reprezentare dacă partidele înțeleg dinamica schimbării și nu se pliază pe necesităţile votanţilor, a declarat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea.

'Dacă partidele politice nu înţeleg dinamica schimbării şi nu se pliază pe necesităţile şi cererile celor care le dau votul ca să poată să aibă democraţia aceasta participativă, oamenii vor căuta alte forme de manifestare şi alt tip de reprezentare', a spus Zgonea, după lansarea unui studiu privind tinerii şi politica.

În opinia sa, după 25 de ani de democraţie implicarea tinerilor în politică este importantă.

'Fără tineri nu poţi să construieşti un viitor (...). Tinerii sunt cei care au creativitate, sunt capabili să modernizeze structuri politice, să le aşeze pe fundamentul acestei societăţi din secolul XXI', a mai spus Zgonea, citat de Agerpres.

Potrivit lui Zgonea, conflictele politicienilor duc la o marketizare a politicului şi se dublează cu populism exacerbat.

Totul depinde de cât de frumos eşti, cum ţi-ai făcut fotografia, cum ai pus-o pe Instagram sau pe Facebook, cât de bine dai la televizor, cât de vocal eşti şi cât de emoţional. Emoţia este extrem de importantă, pentru că emoţia generează şi votul. Din ce în ce mai mulţi sunt votanţi indecişi, în special cei tineri, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a arătat că în societatea românească, în ultimii 15 - 20 de ani, a apărut un marketing al urii.

'Partidele politice nu au câştigat pentru că au oferit, probabil că noi am mai avut norocul de vreo două ori în viaţă pe un program solid. De obicei oamenii votează împotriva cuiva. (...) A doua problemă care îi deranjează pe cei tineri este apariţia unui tip de cultură pompieristic în lansarea temelor importante într-o societate', a conchis Zgonea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel