Urmărește emisiunea live


Valeriu Zgonea, atac dur. Replica acidă a lui Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că îi displace foarte mult duplicitatea unor parlamentari care se duc la televizor şi mint.

'Îmi displace foarte mult această duplicitate a unor parlamentari care se duc la televizor şi confundă mandatul nostru de politician şi de membru al Parlamentului ca să voteze legi şi de participant la emisiunile de televiziune în timp ce noi suntem în plen. Îmi displace foarte mult, dar cel mai mult îmi displace minciuna', a afirmat Zgonea, de la tribuna Parlamentului, în timpul dezbaterilor la proiectul bugetului de stat pe 2016.

El a adăugat că votul proiectelor de lege adoptate marţi dimineaţă a fost numărat 'bob cu bob' de senatorul liberal Mario Oprea.

'Pe Mario Oprea îl cunosc de aproape 25 de ani şi niciodată de când îl cunosc eu nu l-am văzut în nicio situaţie, privată sau publică, în care să mintă. Este liberal, nu este social-democrat. Îmi displace profund când un membru ales al Parlamentului României, într-o funcţie a Biroului permanent, de dragul imaginii personale împroaşcă cu noroi o instituţie. Dimineaţă, în sală, pentru fiecare vot l-am întrebat pe domnul senator dintr-un grup parlamentar. 28 sunt acum, 30 şi ceva erau atunci, nu au depăşit 35 - 40 cei de la liberali. Să spui că sunteţi 80 - 90, să te duci tu, lider al unui partid, şi să faci acea afirmaţie după două ore şi jumătate de votat împotriva Guvernului şi a amendamentelor şi a bugetului spunând că eşti raţional...', a arătat Zgonea.

[citeste si]

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că îi pare rău că un coleg din Parlament face 'un joc de imagine şi împroaşcă cu noroi un coleg din grupul său parlamentar' şi şi-a cerut scuze pentru atitudinea pe care a avut-o acesta, adăugând că nimic din ceea ce a spus presei nu este în conformitate cu adevărul.

Liberalul Ludovic Orban a precizat că este o diferenţă greu de explicat între cele două voturi date de plen pentru legea pensiilor parlamentarilor, la primul vot exprimându-se aproximativ 310 parlamentari, în timp ce la al doilea vot s-au exprimat puţin peste 290. 'La votul final asupra legii ne-am ridicat din sală şi am plecat. 90 de parlamentari PNL. În opinia mea, este foarte greu de crezut că, după ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 împotrivă şi vreo 7 abţineri, puteau rămâne în sală 287 de parlamentari după retragerea din sală a 80 - 90 de parlamentari ai PNL', a spus Orban. EL a precizat că PNL nu poate dovedi acest lucru, astfel încât nu poate fi contestat votul. Orban a mai declarat că situaţia este asemănătoare cu cea din 2010, la votul pe legea pensiilor, când preşedintele Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Roberta Anastase, a fost acuzată că a numărat greşit.

'Se pare că Valeriu Zgonea o depăşeşte în măiestrie pe Roberta Anastase', a încheiat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel