EXCLUSIV - Valeriu Tabără: Nu mi-e rușine că am fost membru al Ligii ”Mareșal Ion Antonescu”!Ce, eu vă întreb pe dvs. în ce organizații ați fost? AUDIO

Inregistrare Tabara

Traian Băsescu a avut grijă să precizeze că mareșalul Ion Antonescu, pe care l-a menționat în atacul său la adresa MS Regelui Mihai, a fost condamnat pentru crime împotriva umanității.  Alți membri ai Executivului nu sunt la fel de prudenți. Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, a făcut parte dintr-un ONG care se ocupa cu cinstirea memoriei mareșalului.   Contactat de DeCe News, ministrul Tabără a precizat că se mândreşte că a fost membru al  “Ligii mareșal Ion Antonescu”. Ministrul părea preocupat de  întrebările privind declarațiile sale de interese mai degrabă din perspectiva ANI, nu din aceea a posibilei asocieri cu un criminal de război. Liga din care a făcut parte susținea că mareșalul a  fost un erou și nu amintea că a fost responsabil pentru holocaustul țiganilor și evreilor.

Valeriu Tabără are două CV-uri. Într-un CV mai vechi, el  declară apartenența la Liga ”Mareșal Ion Antonescu”. În CV-ul său actualizat această informaţie lipsește. Ultima mențiune este anterioară  anului 2002, când a fost emisă hotărârea de Guvern  care interzice organizaţiile, numele străzilor sau monumentele care înfăţisează criminali de război.

Contactat de De Ce News, Tabără a spus că a “uitat” să mai treacă această informaţie în CV,  pe motiv că această organizaţie nu mai există. “ Și care este problema dacă am fost. Da, am fost! Nu ştiu nici dacă am scris că am fost membru al organizaţiilor de pionierat. Care este problema? E vreo problemă? Nu dispare nicio informaţie, nici cea cu pionierii , nici cealaltă (  membru al Ligii Ion Antonescu-n.red.) din CV-urile mele, din nu ştiu ce considerente. N-am scris, pentru că n-am mai fost activ. Ce, eu vă întreb pe dumneavoastră în ce organizații ați fost? ”, a spus ministrul, vizibil iritat de întrebarea noastră.

Ascultă aici răspunsul lui Valeriu Tabără pentru DC News

Tabără a ţinut să precizeze că nu îi este sub nicio formă ruşine de trecutul său. “Nu este vorba de ruşine. Mie de istoria mea şi a neamului nu îmi e ruşine niciodată. Ca să fie clară treaba. Nici cu ce am făcut până acum, şi repet, regret că nu am trecut faptul că am fost membru în organizaţie, pentru că nu mai există, din 90 sau 91, nu mai există astăzi. Auziţi, vă spun ceva, am fost numai în organizaţii de alea româneşti şi sunt român neaoş şi corect. Mă interesează să facem mâncare bună şi să facem ceva în ţara asta”, a mai precizat Valeriu Tabără.

Ministrul a adăugat că nu face parte din organizaţia "Liga mareşalilor", în care s-au repliat unii membri ai fostei organizaţii "Liga IOn Antonescu".

El a mai precizat faptul că din CV-ul public lipsesc şi informaţiile despre titlurile academice pe care nu le-a actualizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel