Valeriu Stoica, sfat pentru PNL: Să depășească mitul conducătorului carismatic

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției și lider al PNL în perioada februarie 2001- august 2002, consideră că partidul al cărui membru a fost are nevoie de relansare, dar pentru asta trebuie să depășească ”mitul conducătorului carismatic”. 

”PNL trebuie să depășească mitul conducătorului carismatic, mitul salvatorului. Nici Predoiu (Cătălin Predoiu - n.red.), nici Orban (Ludovic Orban - n.red.) nu sunt salvatori. PNL trebuie să aleagă o echipă. Echipa poate să salveze PNL. E adevărat că această echipă trebuie să aibă calități pe care ar trebui să le aibă un singur lider, dar acest lider nu există în momentul de față în PNL Echipa trebuie să dispună de o buna interfață cu lumea europeană, cu structuri euroatlantice și cred că singurul care are asemenea calități este Cătălin Predoiu. De asemenea, trebuie să fie buni organizatori în această echipă. Nu trebuie să uităm că, potrivit statutului PNL, la alegeri va fi vorba de desemnarea unui președinte, patru vicepreședinți și un secretar.

Pe lângă președinte, și pentru care nu văd pe nimeni pregătit în PNL în momentul de față în afară de Cătălin Predoiu, ceilalți trebuie să acopere celelalte fișe ale postului: trebuie să fie foarte buni organizatori și să aibă o bună conexiune cu primarii de mari localități. Cel care vrea să candideze ca președinte, dacă nu va avea o echipă puternică lângă el, nu va putea să conducă. Cred că în PNL sunt resurse suficiente pentru relansare. Sunt oameni foarte puternici, în stare să formeze o echipă, important este ca ei să fie solidari. Dezbinarea nu este bună niciodată”, a declarat Valeriu Stoica, duminică, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel