Valer Marian, ”denunțătorul” din PSD, declarat incompatibil de ANI

646x404
646x404

Agenția Națională de Integritate i-a declarat incompatibili pe senatorul Valer Marian (ex-PSD, actual PPDD) și deputatul Harbuz Liviu (PSD), dar și pe Marian Iulian Rasaliu (fost senator PDL). Fostul pededist de Satu Mare este acuzat că a exercitat, simultan cu funcția de parlamentar, pe cea de administrator a două societăți comerciale. Valer Marian a fost în centrul atenției în ultima vreme, după ce i-a atacat constant pe Victor Ponta, Ilie Sârbu și Liviu Dragnea, împotriva ultimului depunând mărturie la DNA în ”dosarul Referendumului”.

VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013)”, transmite ANI într-un comunicat.

ANI spune că Harbuz Liviu este incompatibil cu funcția de parlamentar, pentru că, începând cu data de 20 decembrie 2012, a deținut concomitent și calitatea de persoană fizică autorizată. ”Astfel, HARBUZ LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat [...] este [...] incompatibilă cu [...] calitatea de comerciant persoană fizică”, se arată în comunicatul ANI.

Democrat-liberalul Rosaliu Marian Iulian, senator în perioada 2008-2012, s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că, din octombrie 2012, a devenit șef al Serviciului Economic de Recuperare Debite, în urma unui concurs organizat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

”Prin urmare, RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13.10.2010 (data suspendării din funcţia publică de Șef serviciu - Serviciul Economic Recuperare Debite - A.P.I.A.) – 19.12.2012 (data reluării activităţii în funcţia publică de conducere de şef serviciu). Astfel, RASALIU MARIAN IULIAN nu a respectat dispozițiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de […] senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului”, spune ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel