Valentine’s Day 2021. Tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților

Tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților / Imagine de Bruno Germany de la Pixabay
Tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților / Imagine de Bruno Germany de la Pixabay

În fiecare an, pe 14 februarie, îndrăgostiții țin seamă de câteva tradiții și obiceiuri. 

De ziua Sfântului Valentin, îndrăgostiţii obişnuiesc să se întâlnească fără a stabili în prealabil acest lucru. Această tradiţie provine de la britanici. Potrivit tradiţiei, în această zi păsările îşi aleg partenerii, iar ziua de 14 februarie este denumită „ziua căsătoriei păsărilor”, scrie BZI.

Schimb de cadouri între iubiți 

Tot de Valentine’s Day există tradiţia schimbului de cadouri între iubiţi. Cu această ocazie se dăruiesc flori, ciocolată şi bomboane din ciocolată sau bijuterii. În trecut, în Wales se dăruiau linguri sculptate în lemn şi decorate sau lacăte şi chei, ca simbol al iubirii. Pe 14 februarie, seara, îndrăgostii obişnuiesc să se întâlnească la o cină romantică. Tot în această seară se organizează numeroase petreceri atât pentru cei care şi-au găsit deja perechea, cât şi pentru cei singuri. În unele ţări, de Sfântul Valentin, familiile petrec alături de prieteni apropiaţi.

Semnificația păsărilor. Mierla aduce în cale un preot 

Potrivit tradiţiile anglo-saxone, în ziua Sfântului Valentin, păsările îşi aleg perechea. Se spune şi că prima pasăre pe care va vedea o fată în această zi îi va prevesti cu ce bărbat se va căsători. Dacă va vedea o mierlă, destinul îi va aduce în cale un preot, măcăleandrul un marinar, păsările cu pene galbene un bărbat bogat, vrabia un fermier, păsările cu pene albastre un bărbat vesel, porumbelul un bărbat iubitor, iar dacă va vedea o ciocănitoare va rămâne nemăritată.

Floare de coada șoricelului sub pernă 

De asemenea, de Valentine’s Day, înainte de culcare, fetele îşi pun sub pernă o floare de coada şoricelului . Prima persoană pe care o va vedea când va pleca de acasă va fi viitorul ei soţ. Tot în această noapte, fetele nemăritate trebuie să înconjoare biserica de 12 ori, pentru a-şi visa ursitul. Şi tot în această zi, numele pretendenţilor unei fete sunt scrise pe bucăţi de hârtie care sunt învelite în lut şi puse în apă. Prima bucată de lut care va ieşi la suprafaţă conţine numele celui cu care fata se va mărita.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel