Valentin Popa, demisie. Kelemen Hunor: Nu a vrut să accepte

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, referindu-se la demisia ministrului Educaţiei, că acesta a luat decizia întrucât nu a vrut să accepte rezolvarea prin ordonanţă de urgenţă a problemei legate de predarea limbii române în şcolile minorităţilor.

”E un act unilateral, mi-e greu să comentez un act unilateral, el şi-a ales această soluţie fiindcă nu a vrut să accepte rezolvarea problemei - create tot de el, în august, prin acel articol în ordonanţa simplă - printr-o ordonanţă de urgenţă. Şi atunci, el a luat această decizie de a demisiona. (...) Eu am ţinut foarte mult să rezolvăm foarte repede această problemă, care a apărut din senin, fără nicio consultare, fără nicio discuţie şi prin decizia lui unilaterală şi am propus o ordonanţă de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă era pregătită de câteva zile, el a zis că nu este acord, fiindcă ar trebui să se întoarcă împotriva deciziei luate de el în august şi a ales această soluţie”, a declarat, pentru Agerpres, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că 'nu mai exista încredere' în ministrul Educaţiei, întrucât acesta a luat decizii fără să consulte Uniunea şi colaborarea ar fi fost, în continuare, extrem de dificilă, chiar imposibilă.

Acesta a precizat că aşteaptă să vadă dacă va fi adoptată ordonanţa de urgenţă în şedinţa de Guvern de joi, pentru rezolvarea problemei privind predarea limbii române pentru elevii maghiari din ciclul primar.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel