Valentin Popa, demisie. Cîmpeanu: Ceva nu este în regulă

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Valentin Popa a anunțat, astăzi, că demisionează din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale, decizie comentată de Sorin Cîmpeanu, unul dintre fondatorii Pro România.

"Faptul că ministrul Valentin Popa este nevoit să-şi dea demisia la solicitarea UDMR arată, în mod clar, faptul că ceva nu este în regulă în Educaţie și în modul de guvernare a României", a declarat Sorin Cîmpeanu pentru DCNews.

Demisia ministrului Educației vine în contextul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile minorităţilor şi a adăugat că, de data aceasta, liderul UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate când spune că nu va discuta alte proiecte cu cei din coaliţia de guvernare până nu sunt rezolvate problemele din Educaţie.

Întrebat la Parlament dacă a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile celor de la UDMR, Dragnea a spus: ''Da, am discutat, dar nu e vorba numai de UDMR, este vorba de toate minorităţile, nu numai UDMR a ridicat (această problemă - n.r.), poate ei au fost cei mai vizibili, toate minorităţile au ridicat-o".

El a adăugat că aşteaptă soluţia la această problemă de la Guvern. Dragnea a admis că de data aceasta liderul UDMR are dreptate când spune că între Uniune şi coaliţia de guvernare nu se poate discuta despre alte proiecte legislative până când nu se rezolvă problema din Educaţie. "De data asta are dreptate domnul Kelemen Hunor, are dreptate", a afirmat Dragnea.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă, nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD - ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel