EXCLUSIV  Vâlcu: Orban, atac îngrozitor. Decizie VITALĂ

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre gafa Guvernului PNL pe care Parlamentul trebuie s-o repare urgent pentru ca țara să nu intre în blocaj. 

”Cum au fost cele trei zile fără stare de urgență și de alertă (15-17 mai), exact așa se va întâmpla acum, din ultima decadă a lui iunie, administrația publică se blochează. Tuturor primarilor le expiră mandatul și nu au cui să-l predea. Ei nu mai pot semna. Vor rămâne în funcție până la predarea mandatului, dar li se poate imputa orice decizie, că nu va fi luată legal. Situația îi e imputabilă lui Orban.” a subliniat Val Vâlcu.

CCR a decis că prelungirea mandatelor aleșilor locali se face prin lege, în Parlament, nu prin OUG, așa cum a dat Guvernul Orban și a fost declarat neconstituțional. 

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat că ”dacă n-ar fi fost sancționat de Constituție, am fi putut să ne ducem spre dictatură și ne-am fi trezit în situația în care Guvernul ar fi putut să-și prelungească singur mandatul după moțiunea de cenzură, prin OUG. Decizia CCR nu că a fost corectă, ci era vitală, prin faptul că nu permite Guvernului să legifereze pe zona asta. Acum, Parlamentul va fi iar silit să meargă pe repede înainte, pentru a repara gafa Guvernului. Altfel, după 25, se blochează țara. Orice act administrativ din primărie e declarat ilegal, nul, atacat în instanță. E o situație fără precedent și aici e responsabilă aroganța lui Orban, dorința de putere, a fost un atac îngrozitor la adresa democrației. Dacă s-ar fi permis așa ceva, Guvernul ar fi putut să-și dea o OUG de prelungire a propriului mandat.”

*Articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel