EXCLUSIV  Vâlcu: Orban, atac îngrozitor. Decizie VITALĂ

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre gafa Guvernului PNL pe care Parlamentul trebuie s-o repare urgent pentru ca țara să nu intre în blocaj. 

”Cum au fost cele trei zile fără stare de urgență și de alertă (15-17 mai), exact așa se va întâmpla acum, din ultima decadă a lui iunie, administrația publică se blochează. Tuturor primarilor le expiră mandatul și nu au cui să-l predea. Ei nu mai pot semna. Vor rămâne în funcție până la predarea mandatului, dar li se poate imputa orice decizie, că nu va fi luată legal. Situația îi e imputabilă lui Orban.” a subliniat Val Vâlcu.

CCR a decis că prelungirea mandatelor aleșilor locali se face prin lege, în Parlament, nu prin OUG, așa cum a dat Guvernul Orban și a fost declarat neconstituțional. 

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat că ”dacă n-ar fi fost sancționat de Constituție, am fi putut să ne ducem spre dictatură și ne-am fi trezit în situația în care Guvernul ar fi putut să-și prelungească singur mandatul după moțiunea de cenzură, prin OUG. Decizia CCR nu că a fost corectă, ci era vitală, prin faptul că nu permite Guvernului să legifereze pe zona asta. Acum, Parlamentul va fi iar silit să meargă pe repede înainte, pentru a repara gafa Guvernului. Altfel, după 25, se blochează țara. Orice act administrativ din primărie e declarat ilegal, nul, atacat în instanță. E o situație fără precedent și aici e responsabilă aroganța lui Orban, dorința de putere, a fost un atac îngrozitor la adresa democrației. Dacă s-ar fi permis așa ceva, Guvernul ar fi putut să-și dea o OUG de prelungire a propriului mandat.”

*Articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel