EXCLUSIV  Vâlcu: Unde și-a băgat degetul Iordache

Florin Iordache
Florin Iordache

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat, pentru DC News, gestul de miercuri din plenul forului legislativ al deputatului PSD Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru Legile justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Miercuri, 14 noiembrie, deputatul PSD Florin Iordache a arătat, la finalul discursului din Parlament, semne obscene. Acesta a criticat dur raportul MCV şi a anunţat de la tribuna plenului că „vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care a arătat-o Comisia Europeană. Vrem să fim independenţi, vrem să decidem potrivit Constituţiei, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alţii!". Ulterior, a evitat întrebările pe acest subiect. „Vi s-a părut. Am mâinile ridicate, care este problema?", a zis el.

Florin Iordache este autorul celebrei Ordonanţe 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă. Prin gestul de miercuri, jurnalistul Val Vâlcu consideră că a turnat gaz pe foc, oferind muniție protestatarilor: „Le-a oferit muniție contestatarilor din stradă, care vor fi iritați de gestul său. Nu face decât să legitimeze o strategie a opoziției. Răspunde cu aceeași notă. Mai mult de atât, legitimează și gestul cu m*** PSD”.

„Aflându-se la putere, e normal și de așteptat să acționeze. Să ia mănușile de box, să urce în ring și să învinețească ochiul adversarului. Ce a făcut în schimb? Și-a scos mănușa de box și, în loc să se lupte cu adversarul, și-a băgat un deget în ochi”, a spus Val Vâlcu.

„Susținătorii partidului nu vor fi răvășiți de gestul de miercuri, ci mai degrabă dezamăgiți de eșecul lui de acum doi ani. Să nu uităm că OUG 13, din punctul de vedere al electoratului PSD, a fost un eșec. Atunci trebuia să acționeze.

Astfel de gesturi pot fi făcute de oricine. Însă un gestionar al puterii trebuie să acționeze, să decidă, să schimbe”, a punctat jurnalistul.

„O parte a românilor salută și susține raportul MCV, în timp ce altă parte îl arată cu degetul. Atât putem. În ceea ce-l privește pe Iordache, nu cred că a fost cel mai indicat gest. Sigur, unii sunt mulțumiți și cu atât", a afirmat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel