Vâlcea: Preşedintele CJ spune că judeţul va recupera 1,7 milioane de lei din proiectele europene aflate în derulare

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat joi, că în contul judeţului urmează să intre în curând peste 1,7 milioane de lei, bani care vor fi investiţii în proiecte noi.

Potrivit sursei citate, suma reprezintă investiţia pe care Consiliul Judeţean Vâlcea a făcut-o în două proiecte cu fonduri europene, aflate în derulare în prezent şi care în total însumează peste 12 milioane de lei, mare parte fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014 -2020, scrie Agerpres.

"Pentru cele două proiecte, cel din Măciuca, unde reabilităm Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică şi cel din Râmnicu Vâlcea, unde reabilităm şi modernizăm Complexul de Servicii Comunitare din nordul oraşului, efortul Consiliului Judeţean a fost unul considerabil, iar la începutul lunii noiembrie 2019 s-au depus două cereri de rambursare, reprezentând contravaloarea lucrărilor realizate de antreprenori şi decontate de Consiliul Judeţean Vâlcea. Astfel, în cel mai scurt timp, în contul Consiliului Judeţean vor intra peste 1,7 milioane lei, bani pe care îi vom folosi pentru proiecte noi", a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Lucrările de reabilitare a centrului de la Măciuca au început anul acesta, valoarea proiectului fiind de aproximativ 4,9 milioane de lei, în cadrul lui urmând să fie realizate lucrări de consolidare şi recompartimentare, de hidroizolare şi termoizolare, precum şi de refacere integrală a sistemului de alimentare cu agent termic şi de înlocuire a instalaţiei de apă caldă menajeră a celor cinci imobile care compun acest centru. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Tot prin POR s-a obţinut finanţare nerambursabilă şi pentru modernizarea clădirii Complexului de Servicii Comunitare - Râmnicu Vâlcea, care furnizează servicii sociale de îngrijire şi recuperare medicală pentru copiii cu dizabilităţi neuro-psiho-motorii din judeţ, valoarea proiectului fiind de circa 7,6 milioane de lei.

Rădulescu a menţionat că în ultimii trei ani şi jumătate, în judeţul Vâlcea, au fost atrase circa 250 de milioane de euro, peste trei sferturi din această sumă fiind fonduri europene nerambursabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel