Val Vâlcu: Strategia lui Klaus Iohannis la prezidențiale. Viorica Dăncilă a pierdut startul, Dan Barna a pierdut inițiativa

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat discursul lui Klaus Iohannis pentru lansarea în campania pentru alegerile prezidențiale. 

”S-a trasat strategia de campanie. Discursul cu principii și linii generale poate fi oricând rostit de oricine, general valabile. Pe deasupra, Klaus Iohannis a lansat un atac foarte dur la PSD. Astfel, a spulberat orice speculație despre o pretinsă înțelegere cu Viorica Dăncilă și s-a așezat în fruntea forțelor anti-PSD. În felul acesta, setează alegerile prezidențiale drept și alegeri parlamentare, așa cum a dat miză alegerilor europarlamentare prin referendum, așa acum dă miză prezidențialelor prin perspectiva anticipatelor. Nu este doar la nivel declarativ: dacă o spune Klaus Iohannis, are șanse de reușite. Am văzut, după alegerile prezidențiale, majoritățile se schimbă - vezi 2004, 2009, când Traian Băsescu a schimbat majoritatea- dar depinde și de scorul Vioricăi Dăncilă din turul doi.

Avantaj pentru Iohannis

Concluzia de etapă e că a început campania, Klaus Iohannis are un discurs ferm, consecvent cu cel care a câștigat alegerile, prin lupta anti-PSD. Are rezonanță în electoratul liberal, a motivat și indecișii, dovadă la europarlamentare. Klaus Iohannis vine cu realizările pe care le are împotriva PSD: blocarea OUG pe justiție, n-a cedat fără luptă în cazul Kovesi, pe plan extern are summit-ul de la Sibiu, vizita Papei Francisc, două întâlniri cu Donald Trump.  Contextul este bun, candidatura Vioricăi Dăncilă având un blocaj de procedură. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă are și libertatea de a mai face ajustări. Cu toate acestea, Viorica Dăncilă a pierdut startul, iar Dan Barna a pierdut inițiativa. Klaus Iohannis a stabilit obiectivele, a atacat frontal PSD-ul, cu un discurs ferm, puternic”, a comentat Val Vâlcu discursul de lansare în lupta pentru al doilea mandat de președinte al lui Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel