Val Vâlcu, solicitare către autorităţi. De ce nu mai respectă tinerii măsurile anti-COVID-19

Jurnalistul Val Vâlcu a cerut mai multă transparenţă la nivelul GCS şi a explicat de ce tinerii nu sunt motivaţi să respecte măsurile anti-COVID-19. 

"Să pornim de la vizita prezidenţială la INSP. Poate aţi observat clădirea, mobilierul. Sediul este construit în 1939, finanţat de fundaţia Rockefeller. Puterea de decizie a INSP a tot scăzut, din motive politice. DSP-urile au primit mai multă putere, dar nu şi mai mult personal. Am putea lucra aici. De la dotarea capacităţii administrative, de la concetrarea deciziei ştiinţifice în astfel de foruri, cum este INSP, până la infrastructură în general. Nu se poate face într-o zi, dar totuşi...

Ce aş recomanda eu ar fi mai multă transparenţă. Ni se tot spune de transparenţă în actul decizional. Noi nu ştim de unde vin. Ne puneam întrebarea asta şi acum o lună. Cei care fac anchete epidemiologice le centralizează? A mai făcut Grupul de Comunicare Strategică vreo conferinţă? Unde sunt dialogurile? Ni se oferă trei rânduri pe hârtie, se insistă pe comorbidităţi şi vârsta celor care mor. Aşa tinerii, evident, nu sunt motivaţi să poarte mască sau să se protejeze", a declarat Val Vâlcu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel