EXCLUSIV  Val Vâlcu: Două MOTIVE ca PSD să voteze Guvernul Cîțu

Jurnalistul Val Vâlcu a dat cărțile pe față! De ce ar trebui PSD să voteze Guvernul Cîțu, dacă nu respectă pactul cu PNL pentru anticipate. 

”Dacă PSD își respectă acordul cu PNL de a rămâne fără vot în două tururi, dar cu anticipate, atunci îl pică pe Florin Cîțu, are toate argumentele: e impopular, nu are sprijinul tuturor parlamentarilor PNL. Se face o nouă numire asemănătoare, fără șanse să treacă în Parlament, care va pica fulger și, astfel, s-ar ajunge la alegerile anticipate. 

Dacă vrea să-i facă de râs pe liberali și să-i lase până la toamnă, în plină criză, de natură să erodeze rău PNL-ul la guvernare, atunci PSD ar face bine să-l voteze, din două motive:

1. Are toate atributele să gafeze: comunică prost, e ușor de acuzat de mișmașuri cu băncile, i se poate imputa o eventuală scădere economică, are toate atributele unui eșec catastrofal pentru PNL.

2. Pe de altă parte, creează ce a pățit PSD cu Guvernele Tudose - Grindeanu: vei avea și președintele de partid-  Orban - și un nou centru de putere în PNL, premierul. PSD va putea beneficia de erodarea PNL la guvernare, de cealaltă parte va fi creat un dezechilibru în PNL, va fi premierul separat de liderul de partid, cum s-a întâmplat în PSD sub Dragnea. Ca să activeze această strategie, PSD trebuie să asigure cvorum și votul, prin desemnarea unui număr de parlamentari PSD care se sacrifică și votează cu PNL” a fost primul comentariu a lui Val Vâlcu, după desemnarea lui Florin Cîțu în funcția de premier. 

Jurnalistul crede în continuare în anticipate, o variantă negociată politic, dezvăluită prima dată de DCNews.ro. 

*Articolul prezintă o opinie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel