Urmărește emisiunea live


Val Vâlcu anunță STIREA ZILEI: Groaznica înfrângere a USR-ului

Val Vâlcu anunță STIREA ZILEI: Groaznica înfrângere a USR-ului / Foto: Captură video: Realitatea Plus
Val Vâlcu anunță STIREA ZILEI: Groaznica înfrângere a USR-ului / Foto: Captură video: Realitatea Plus

Jurnalistul Val Vâlcu a anunțat care este știrea zilei, în direct la Realitatea Plus.

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională revocarea din funcția de Avocat al Poporului a Renate Weber. Aceasta este știrea zilei, potrivit jurnalistului Val Vâlcu care a declarat, în cadrul emisiunii 100, de la Realitatea Plus, că această decizie reprezintă o "groaznică înfrângere a USR-ului".

"Dacă mă întrebați care este știrea zilei, este puternica înfrângere, groaznica înfrângere a USR-ului, pentru că de la PNL ne așteptăm, da USR-ul a zis că face altfel de politică, respectă statul de drept...", a declarat jurnalistul Val Vâlcu, despre decizia CCR de astăzi.

Jurnalistul Val Vâlcu susține că decizia CCR era evidentă, iar cei care au demis-o pe Renate Weber ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru.

"Altceva arată prostia. Cum poți să o demiți pe Renate Weber că te-a atacat la Curte, când ea a câștigat la Curte și tu te duci până la urmă tot la Curtea Constituțională, deci până la urmă chiar nu te duce capul. Ce o să zică judecătorii de la Curte? Domnule, noi am votat că Renate Weber a avut dreptate când te-a contestat... S-au repezit cu capul înainte.", a mai spus jurnalistul Val Vâlcu, făcând referire la faptul că Renate Weber a atacat anterior la CCR mai multe demersuri ale Puterii, iar CCR i-a dat dreptate de fiecare dată. 

Renate Weber, după ce a fost repusă în funcție

Renate Weber a făcut primele declarații după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională revocarea sa din funcția de Avocat al Poporului.

"Constituţia au încălcat-o, legea de funcţionare a Avocatului Poporului au încălcat-o, regulamentele şi cutumele Parlamentului le-au încălcat. Nu au iertat nimic. Şi, da, CCR, în cele din urmă, a venit şi a spus că este neconstituţională (n.r. revocarea). Ba, mai mult, este o decizie extraordinar de fermă şi clară pentru că ne spune CCR foarte clar că efectele juridice ale acelei hotărâri s-au încheiat şi, imediat ce se publică în Monitorul Oficial, eu îmi reiau mandatul, îl duc la capăt", a spus Renate Weber, într-un interviu pentru emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel