Val Vâlcu a spus cum se citesc CORECT numele lui Dominic Fritz şi Nicuşor Dan

Facebook Dominic Fritz / Nicusor Dan
Facebook Dominic Fritz / Nicusor Dan

Val Vâlcu l-a ironizat pe primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în contextul problemelor cu sistemul de termoficare din oraş.

Într-o intervenţie la Antena 3, Val Vâlcu a spus cum se citeşte corect numele lui Dominic Fritz, primarul Timişoarei: "Este Dominic Frig, nu Fritz", a spus acesta. 

Şi în ceea ce priveşte numele lui Nicuşor Dan a intervenit Val Vâlcu. Acesta a spus că primarul general al Capitalei este, de fapt, "Friguşor" Dan, aluzie la problemele nerezolvate ale termoficării din Bucureşti. 

Amintim că, în campania electorală, Nicuşor Dan promitea soluţii pentru ca bucureştenii să nu mai îngheţe de frig în case. Acum, însă, Nicuşor Dan a întârziat cu cererea către Guvern pentru banii din Fondul de Rezervă care să acopere subvenţia, iar când a trimis-o într-un final, aceasta era plină de greşeli. 

VEZI Cererea prin care Nicuşor Dan a cerut bani de la Guvern pentru căldura din Bucureşti, plină de greşeli - FOTO

Alina Gorghiu l-a taxat pe Fritz. PNL a rezolvat ce nu a putut USR

"În timp ce USR ne jignește zilnic, iar toți parlamentarii lor de Timiș doar critică, fix acel PNL, de care se tot feresc, a rezolvat temporar ce ei împreună cu primarul Fritz au fost incapabili să rezolve: problema energiei termice în Timișoara. Da, domnule Fritz, chiar aveți de ce să mulțumiți Guvernului și premierului Cîțu. Că nu a făcut judecată politică de doi bani, nu a stat pe gânduri când a fost vorba de a ajuta cetățenii Timișoarei. Și, uite-așa, suma primită de la Guvernul PNL va fi utilizată pentru plata energiei termice până la sfârşitul acestui an, astfel încât şcolile, spitalele și oamenii să aibă apă caldă şi căldură. P.S.: Stimați colegi de la USR, vă provoc să-l jigniți pe Cîțu și pentru suma de 54 de milioane de lei, cea mai mare sumă alocată pentru căldură din fondul de rezervă al Guvernului", a scris Alina Gorghiu, pe Facebook. 

De ce a rămas Timișoara fără căldură

În luna mai, Colterm a fost amendată cu 27 de milioane de euro pentru că nu a achiziționat la timp certificatele verzi, obligatorii pentru toate societățile de termoficare ce poluează. Acum, din data de 27 octombrie, 50.000 de gospodării, spitalele, școlile au rămas fără căldură și apă caldă în Timișoara. E.ON a întrerupt furnizarea de gaz către Colterm, compania de termoficare înglodată de zeci de ani în datorii și intrată în insolvență. 

Primarul municipiului Timișoara anunța în octombrie că a fost sistată furnizarea gazului natural către furnizorii de agent termic ai orașului, iar negocierile nu au dus la o înțelegere. 

„Asta înseamnă că Timișoara momentan și Colterm nu au o companie care ar vrea să furnizeze gaze naturale. Asta, bineînțeles, vine într-un context de criză energetică la nivel european, există foarte puțin gaz pe piață”, a explicat Dominic Fritz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel