Val de politicieni la DNA. Anchetatorii au în vizor noi infracțiuni

În noul Cod Penal, votat de o largă majoritate, sunt articole de lege care i-ar putea afecta într-un viitor foarte apropiat pe cei care le-au votat, dar și pe colegii lor de partid din teritoriu.

SUA a atras atenția autorităților române cu privire la obstrucționarea justiției de către aleși într-un raport, cel puțin aparent, fără nicio legătură.

VEZI AICI: SUA, mesaj ciudat despre politicienii români, într-un raport despre traficul de persoane

Ziarul Național scrie că vizați sunt aleșii din teritoriu, cunoscuți drept "baroni locali", care, potrivit raportului SUA, ar obstrucționa anchetele justiției. Sunt vizați nu doar politicienii prinși că au făcut o infracțiune, dar și cei care aveau cunoștință despre infracțiunea respectivă și nu au oferit informații anchetatorilor din proprie inițiativă.

După cum scrie sursa citată procurorii ar urma să-și lărgească aria de acțiune a anchetelor pe care le desfășoară din luna septembrie. În noul Cod Penal, cu privire la cele scrise anterior, există tipuri de infracțiuni la care încă nu a fost încadrat nimeni. Între ele, se numără și aceea de "complicitate tacită la tentativă de trafic de influență". Astfel, în orice moment, vor putea fi anchetați și politicieni, care doar aveau informații despre un posibil trafic de influență. "De acum înainte vor fi solidari cu aceștia (n.r. cei anchetați pentru anumite infracțiuni), juridic vorbind, și colegii de partid sau de instituție care au avut cunoștință de aceste practici și au tacut. Mai ales după declanșarea anchetelor, moment din care se consideră că au obstrucționat ancheta prin tăinuirea unor informații și probe care ar fi putut duce la rezolvarea grabnică a dosarului", scrie Ziarul Național. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel