Vaccinul gripal. Ce faci dacă ai trecut deja prin boală? Marinescu: Poate fi făcut și acum

Vaccinul gripal. Ce faci dacă ai trecut deja prin boală. Marinescu - Poate fi făcut și acum. Sursa - pixabay.com
Vaccinul gripal. Ce faci dacă ai trecut deja prin boală. Marinescu - Poate fi făcut și acum. Sursa - pixabay.com

Tot mai multe persoane sunt afecatte de gripă. Numărul cazurilor a crescut alarmant, iar medicii trag un semnal de alarmă. Iată ce trebuie să știi despre vaccinul gripal.

Din păcate, camerele de gardă ale unităților de primiri-urgențe din România sunt luate cu asalt în aceste zile. Gripa este o boală gravă, o infecție respiratorie acută, cauzată de virusul gripal, care, conform Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), afectează anual între 10% și 30%

Pentru majoritatea persoanelor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, ușor de trecut cu vederea. Pentru alte persoane, în special pentru cele din grupele la risc, gripa duce la multe complicații și chiar la moarte. 

Medicul infecționist Adrian Marinescu, manager al Institutului Matei Balș din București, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt persoanele vulnerabile în fața gripei. 

”În această perioadă vorbim despre infecții respiratorii într-un număr foarte mare, nu doar gripă. Gripa este într-un trend ascendent. Persoanele vulnerabile sunt cele care au peste 65 de ani, cele care au boli cronice, supraponderale, dar și copiii mici până în 5 ani.

Și ceilalți trebuie să fie prudenți. Pot exista cazuri severe de gripă chiar și la cei care nu au patologie asociată. Cei mici reacționează cu o simptomatologie mai zgomotoasă. Este nevoie de monitorizare și de prudență. Nu înseamnă că vor face forme severe. Cei mici pot ajunge, la un moment dat, la insuficiență respiratorie, să fie unele complicații pulmonare. 

Un copil mic, chiar dacă nu are o formă severă se va interna, pentru un interval de timp, tocmai pentru că trebuie să fie monitorizat”, a explicat medicul primar boli infecțioase. 

Citește mai multe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel