Vaccinarea, OBLIGATORIE. Ministrul Victor Costache, ANUNȚ FERM

institutul-cantacuzino
institutul-cantacuzino

Ministrul Sănătăţii susţine că cea mai scurtă perioadă de timp pentru revigorarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino este de şase ani. De asemenea, Victor Costache spune că obligativitatea vaccinării reprezintă o prioritate în acest moment. 

Ministrul a explicat cât durează durata realizării unui vaccin.

"Institutul Cantacuzino este în subordinea Ministerului Apărării. Am discutat cu ministrul Apărării şi cu primul ministru cum poate fi revigorat producţia de vaccinuri la acest institut. Din planurile care s-au făcut, cel mai optimist scenariu, folosind fonduri europene, ar fi între 5 şi 6 ani de zile. Acesta este scenariul optimist. 

În momentul de faţă reprezint Ministerul Sănătăţii şi vă spun care este realitate. Odată ce a fost distrusă producţia de vaccinuri este foarte greu să o iei de la zero. Gândiţi-vă că oamenii care existau atunci poate nu mai sunt, poate fac altceva, au fost distruse instalaţiile, trebuie repornit de la zero", a spus ministrul Victor Costache, la Realitatea Plus. 

Vaccinarea, OBLIGATORIE

Întrebat dacă obligativitatea vaccinării este o prioritate, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Absolut, gândiţi-vă că acest lucru nu era o problemă în perioada predecembristă. Nimeni nu-şi punea problema vaccinării copiilor. Vaccinarea era un succes în România. Susţinem vaccinarea obligatorie".

Amintim că, la acest moment, Legea vaccinării a rămas blocată în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel