VACCINAREA în România, nivel ÎNGRIJORĂTOR. Pieter Bult, UNICEF, dezvăluie un efort comun cu OMS

Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, a răspuns întrebării DCNEWS privind vaccinarea de rutină în timpul pandemiei COVID, pentru bolile care au deja un vaccin existent. Acesta şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la afectarea furnizorilor de servicii medicale de la nivel local. 

"Este o întrebare foarte importantă, pentru că tocmai am sărbătorit săptămâna globală a imunizării şi am pus accent pe vaccinare. Nu ştim exact dacă vaccinarea de rutină este afectată în această perioadă, nu avem date concentrate, dar am văzut că furnizorii de servicii medicale la nivel local sunt afectaţi şi există îngrijorări în ceea ce priveşte continuarea vaccinării. În aceste condiţii, trebuie să menţionăm că şi înainte de criză  România era în urmă cu acoperirea vaccinării. Spre exemplu, rata vaccinării pentru rujeolă este insuficientă pentru a asigura imunizarea copiilor. Împreună cu OMS, facem eforturi pentru a spori rata vaccinării, am crescut cu câteva procente rata acoperii, dar nu suficient şi există în continuare îngrijorări. 

Vaccinurile funcţionează, salvează vieţi. 23 de milioane de copii sunt vaccinaţi la nivel internaţional şi este foarte important să continuăm eforturile pentru a creşte accesul copiilor la aceste servicii.", a declarat Pieter Bult în cadrul unei conferinţe de presă organizate de UNICEF.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel