EXCLUSIV  Vaccinarea anti HPV. Marcelo Pascual Morales, General Manager MSD: Suntem într-un moment critic, dar avem o oportunitate grozavă în România

Fotografie de la RF._.studio, Pexels
Fotografie de la RF._.studio, Pexels

Marcelo Pascual Morales, General Manager MSD, a vorbit la DC NEWS TV despre cele trei elemente cheie care trebuie implementate pentru creşterea ratelor de vaccinare în România, mai ales în ceea ce priveşte vaccinarea anti HPV. 

"Vreau să încep prin a evidenţia importanţa vaccinării. Multe sisteme de sănătate pun accent pe prevenţie. Dacă vorbim, specific, despre vaccinul HPV, în România avem una dintre cele mai mari rate de incidenţă. Cinci femei mor în fiecare zi de cancer de col uterin, care poate fi prevenit prin vaccinare. Cred că efortul pe care Ministerul Sănătăţii l-a făcut în ultima vreme este remarcabil. Peste 100.000 de fete au fost vaccinate în ultimii trei ani, iar asta este important. Primim cu bucurie veştile că Ministerul vrea să extindă campaniile de vaccinare şi la femeile cu vârsta de până la 45 de ani, dar şi pentru băieţi. 

De asemenea, prevenţia este bună şi pentru că va reduce costurile în ceea ce priveşte intervenţiile ulterioare. 

Aceste campanii sunt foarte bune, deoarece schimbă şi percepţia oamenilor, şi vedem cum lumea îşi îmbunătăţeşte opinia cu privire la vaccinul HPV. Este o oportunitate uriaşă pentru România să crească rata de vaccinare în următoarele luni", a declarat Marcelo Pascual Morales în cadrul dezbaterii Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității, organizată de DC MEDIA GROUP.

Cele trei elemente cheie necesare

"Sunt trei elemente cheie. Primul este legat de educaţie, de comunicare, de cum putem vorbi cu băieţii despre vaccinarea HPV. Cred că a fost demonstrat impactul acestui element în alte ţări europene, acolo unde populaţia este educată, rata vaccinării creşte. 

Un alt element cheie este legat de logistică. Cum putem face vaccinarea accesibilă pentru toţi cei incluşi în program? E nevoie de centre unde vaccinarea să poată fi realizată, fără ca pacienţii să facă drumuri suplimentare la farmacii. 

De asemenea, e nevoie şi de mai mulţi specialişti care să poată asigura vaccinarea. Vedem că s-a introdus vaccinarea la farmacii. Deci e nevoie să educăm populaţia, apoi să le facem accesibil vaccinul. 

Al treilea element pe care vreau să îl scot în evidenţă este legat de monitorizare. E nevoie de un sistem eficient, care să cuprindă datele în timp real. Asta poate ajuta la intervenţii specifice.

Suntem într-un moment critic şi avem o oportunitate grozavă în România, cu această creştere pozitivă faţă de vaccinare", a subliniat Morales, General Manager MSD. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel