Vaccinarea anti-COVID în România. Orban, săgeți către Cîțu: Cine a stabilit ținte, trebuia să le urmărească

foto Facebook Ludovic Orban
foto Facebook Ludovic Orban

Președintele PNL a făcut mai multe declarații despre campania de vaccinare anti-COVID-19 în România. 

”Cine a stabilit ținte, trebuia să le urmărească” a spus Ludovic Orban, președinte al PNL, cu referire la ținta campaniei de vaccinare anti-COVID. Florin Cîțu, premierul României, vorbea despre 5 milioane de vaccinați până în iunie și 10 milioane până în septembrie, ținte ce nu au fost atinse. 

”Activitatea de vaccinare continuă, nu s-a oprit, am discutat să găsim soluții de a crește numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente, cum ar fi bonurile de masă, așa cum s-au dat în alte țări.” a mai afirmat Ludovic Orban, care a punctat că el s-a ferit să susțină ținte, fără o bază temeinică în acest sens. 

În contextul în care s-au discutat subiecte ce țin de activitatea guvernamentală, dar Florin Cîțu a lipsit, Ludovic Orban a răspuns: ”Mi-a spus că nu poate ajunge la 14, ci la 14:30. Nu a venit. În ceea ce mă privește, am participat la toate întâlnirile coaliției”. 

Întrebat dacă afectează competiția internă din PNL bunul mers al guvernării, liderul PNL a afirmat: ”Eu fac tot ce este posibil ca să nu fie afectat actul de guvernare de competiția din Partidul Național Liberal”. 

Cîțu credea că vor fi 5 milioane de vaccinați până în iunie

Premierul Florin Cîțu a scos, în luna mai, miniștrii în teren, pentru a stimula campania de vaccinare anti-COVID. El spunea atunci: "Continuăm în acelaşi ritm. Avem resursele din partea Guvernului, le punem la dispoziţie şi cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ţinta pe care am pus-o la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. În continuare eu cred în această ţintă". Cât despre eșecul țintei de vaccinare, declara că această campanie nu este doar a lui: ”Eu zic că se poate şi trebuie să ne implicăm cu toţii. Această campanie de vaccinare este campania noastră, a tuturor, nu este doar a mea”. 

”Există pericolul valului patru și românii trebuie să fie responsabili. Avem vaccin pentru toată lumea. Dacă va exista valul patru înseamnă că este decizia noastră să avem valul patru. Trebuie să mergem să ne vaccinăm” mai declara premierul despre ținta de vaccinare și pericolul valului patru în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel