Vaccinare obligatorie în Franța. Cîțu, întrebat ce se va întâmpla în România

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre vaccinarea din România, în timpul unor declarații de marți dimineață.

Cîțu a fost întrebat de jurnalist dacă ia în calcul să permită accesul în restaurante doar pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19. „Deocamdată nu”, a răspuns el. Mai apoi, un alt reporter a menționat vaccinarea obligatorie din Franța pentru cadrele medicale și mai apoi încetinirea campaniei de imunizare de la noi din țară.

„Luați în calcul o astfel de obligativitate în cazul cadrelor medicale, persoanelor care fac parte din instituții care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor?”, a continuat jurnalistul. „În primul rând, România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa. Începem cu partea pozitivă. În ceea ce privește vaccinarea în rândul personalului medical, știți foarte bine că avem propunerea să fie testați cei care nu vor să se vaccineze și să plătească pentru teste. Aceasta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătății”, a răspuns Florin Cîțu, fără să adauge totuși o dată de la care va putea intra măsura în vigoare.

Întâlnire a șefilor coaliției fără premier?

„Nu a fost o ședință a coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (n.r., în birou la Orban)”, a spus Florin Cîțu anterior declarațiilor sale despre vaccinare. Tot în cadrul intervenției de astăzi, premierul Florin Cîțu a declarat că „nu se rupe coaliția. Coaliția merge mai departe și este puternică. N-are sens. Astfel de declarații le înțeleg, suntem politicieni, mai încercăm prin declarații, dar nu se rupe coaliția”.

Orban, Barna și Hunor, în ședință

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au intrat în ședință în lipsa premierului Cîțu. Întâlnirea a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților. 

Vasile Marcu, corespondent Antena3, a transmis în cadrul buletinului de știri prezentat de Andreea Dumitrache că „au fost prezenți și o parte dintre primarii UDMR din Covasna și județul Brașov, dar și primari din partea USR-PLUS”. Aceștia au discutat despre proiecte de investiții pentru viitor și despre rectificarea bugetare. „A fost practic o reiterare a ședinței de coaliție ținută aseară la Guvern. Observăm că Ludovic Orban dorește să facă propria ședință, la care să discute separat de premier cu primarii și autoritățile locale”, a precizat Vasile Marcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel