Vaccinare în România. Cîțu: Ședință de Guvern în stradă. Românii au înțeles

Premierul Florin Cîțu a anunțat că scoate tot Guvernul în stradă, în centrele de vaccinare din țară. 

Florin Cîțu, premierul României, a susținut astăzi o conferință de presă prin care a lăudat campaniile masive de vaccinare din weekend-ul ce s-a încheiat. 

”Cred că românii au înțeles că singura soluție de a reveni la normalitate o reprezintă vaccinarea. Nu este nicio coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere. (...) Continuăm în același ritm și cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare, pentru a ne atinge ținta la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. (...) Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă, în țară, miniștri și secretari de stat la centre de vaccinare. Trebuie să se implice tot Guvernul, direct, în această campanie, iar săptămâna viitoare facem o acțiune, un fel de ședință de Guvern în stradă. Vom vorbi cu cetățenii după ce ies de la vaccinare”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

Premierul Florin Cîţu a mai anunţat că persoanele vaccinate ar trebui să beneficieze de o viaţă normală, lucru care ar putea însemna chiar şi renunţarea la masca de protecţie. 

VEZI AICI: Florin Cîțu: Persoanele care s-au vaccinat ar trebui să beneficieze de o viață normală

Într-o intervenție la Antena 3, în cadrul emisiunii „Decisiv”, moderată de Cătălina Porumbel, Valeriu Gheorghiță a spus: „Vom organiza în continuare astfel de evenimente de tip maraton. (...) Ne dorim să impulsionăm campania de vaccinare. Oamenii își doresc să se vaccineze. Vom lua toate deciziile care vin să împlinească nevoile oamenilor. (...) Va fi și un maraton al rapelului, exact după aceeași modalitate, fix peste trei săptămâni, în aceleași locații se vor prezenta persoanele care au făcut prima doză. Însă vreau să menționez că o persoană care nu se poate prezenta poate să facă rapelul în alt centru de vaccinare.”

Peste 16.000 de persoane vaccinate în 48 de ore, la maratonul din Capitală

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate în 48 de ore la Maratonul Vaccinării din București. Până la miezul nopții de sâmbătă spre duminică se vaccinaseră peste 10.000 de persoane.

Dozele de vaccin pentru Maratonul Vaccinării din Capitală au fost suplimentate sâmbătă, a anunțat conf. univ. dr. Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului.

Maratonul Vaccinării - ediția București se desfășoară, în perioada 7 - 10 mai, în două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională, însumând 50 de fluxuri de vaccinare. Vaccinul utilizat este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel