Vaccin pentru coronavirus. Raed Arafat: Probabil atunci îl vom avea

Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES

Anul viitor este posibil să existe un vaccin pentru coronavirus, iar atunci efectul acestuia va începe să scadă, a spus, marți, Raed Arafat.

„Anul viitor, probabil că vom avea vaccin pentru virus. Ce face toată lumea acum este să încerce să limiteze cât mai mult (răspândirea virusului n.r.), iar când apare vaccinul vom începe să limităm prin vaccinare și atunci efectul lui începe să scadă”, a spus, marți, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat a mai spus că statul dispune de fondurile necesare pentru a achiziționa echipamente de protecție, însă stocurile la nivel mondial sunt foarte reduse.

„Acum avem bani suficienți. Problema este de unde să găsim să achiziționăm și stocurile care în toată lumea sunt destul de minimale... Noi am creat stocuri atunci când a fost Ebola, și acele stocuri le-am folosit. Ați văzut că am avut camerele cu presiune negativă pe care le-am folosit în avioanele cu care i-am adus pe cei din Wuhan și pe cei din Japonia. Dar pentru amploarea pe care e posibil să o atingă virusul în Europa, e posibil să trebuiască să ne pregătim mai bine", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel