Urmărește emisiunea live


Vacanță în GRECIA, nouă SCHIMBARE pentru turiștii din România

Grecia introduce noi măsuri de protecție sanitară, după ce în România a explodat numărul de cazuri noi de COVID-19. 

UPDATE: Informația apare și pe site-ul Ambasadei Greciei în București. 

Astfel, anunțul oficial este că de marți, 28 iulie, testul negativ pentru COVID-19 este obligatoriu pentru turiștii români și bulgari care intră în Grecia pe calea aerului. Testul trebuie să fie realizat cu maximum 72 de ore înainte de aterizarea în Grecia, iar rezultatul trebuie tradus în engleză. Certificatul trebuie să conțină numele și CNP-ul turistului. Certificatele care nu îndeplinesc criteriile nu vor fi acceptate, iar turiștii care se prezintă cu rezultate false vor fi pedepsiți conform legii elene. Măsura nu se aplică pentru cetățenii greci, rezidenții permanenți din Grecia și nici pentru cei care călătoresc în scop profesional. Testul trebuie să fie RT-PCR. Doar turiștii care au rezultatul testului negativ vor avea permisiunea să intre în Grecia. 

În continuare, turiștii trebuie să completeze formularul PLF și să aibă codul QR. De asemenea, se va testa aleatoriu în aeroport. 

PRECIZARE: Pentru turiștii care ajung în 28 și 29 iulie 2020 în Grecia și care nu mai au timp să fie testați înainte de deplasare, ei vor fi testați de autoritățile competente la aterizarea în Grecia. 


În perioada 28 iulie - 4 august, românii care intră în Grecia pe calea aerului trebuie să prezinte un test COVID negativ. Această măsură fusese instituită doar la granița terestră, din 15 iulie. 

”O nouă măsură adoptată de Guvernul Elen! Turiștii din România și din Bulgaria, care intră în Grecia pe calea aerului, trebuie să facă dovada deținerii unui test Covid negativ. Măsura este valabilă pentru perioada 28 iulie – 4 august, urmând a fi re-evaluată în funcție de evoluția situației.” anunță ”Forum Grecia”. 

Decizia este publicată în Monitorul Oficial din Grecia, conform sursei citate. Aceste informații nu apar încă pe site-ul oficial travel.gov.gr. 

Lovitura este mare mai ales pentru turiștii care aveau bilet cumpărat prin agenții. Unele agenții de turism din România au oferit turiștilor care aveau cumpărat sejur cu autocarul varianta ca, pentru o diferență de aproximativ 400 de lei, să meargă la destinație cu avionul. Acum, cu această nouă condiție, turiștii, care au dat diferența de bani și au rezervat biletele de avion, vor fi nevoiți să prezinte și testul negativ. În plus, în România clinicile sunt depășite de cererea uriașă și nu mai asigură rezultatul în cele 72 de ore de la recoltare, în multe cazuri, așa cum cere Grecia. Pe lângă toate aceste aspecte, sunt deja anunțuri că s-a scumpit testarea COVID, în unele clinici depășind 500 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel