Va prognoza PPE o catastrofă electorală pentru Băsescu? Președintele: Aștept două cifre la europarlamentare

Un sondaj comandat de Partidul Popular European în România care arată că Mișcarea Populară nu va obține niciun loc de europarlamentar la alegerile din mai va fi făcut public luni, susține președintele PDL, Vasile Blaga. 

"Acum două-trei zile, Partidul Popular European a făcut un sondaj în România. El va fi public luni. PMP nu va intra în Parlamentul European. Indiferent câte eforturi fac de a rupe din PDL. Până la urmă electoratul este serios și îi apreciază pe cei care muncesc pentru România. Avem de departe cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European", susține Blaga, sâmbătă, într-o declarație pentru Revista 22.

Un astfel de rezultat ar însemna un regres considerabil pentru construcția politică a șefului statului, cel care a cerut Partidului Mișcarea Populară să scoată un scor de două cifre la alegerile europarlamentare.

"Nu puteţi să fiţi urmaşii mei dacă nu câştigaţi. Ca să puteţi face ceea ce spuneţi că vreţi să faceţi - să continuaţi modernizarea României începută de Emil Boc şi de mine - trebuie să câştigaţi. Asta înseamnă două cifre la europarlamentare, dacă nu chiar candidatul PMP să fie candidatul dreptei la prezidenţiale", le-a spus Traian Băsescu reprezentanţilor PMP la finalul participării sale la o dezbateree organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

PMP își propune să obțină două-trei locuri la alegerile din 25 mai, cu o listă pe care probabil o va deschide actualul europarlamentar Cristian Preda, urmat de Teodor Baconschi și Cristian Petrescu sau Theodor Paleologu.

Ultimele sondaje de opinie arată că Mișcarea Populară este pe un trend electoral ascendent, pus de analiști pe seama intrării Elenei Udrea în partidul condus de Eugen Tomac. 

Un sondaj publicat de INSCOP la data de 12 martie arată că în clasamentul opțiunilor de vot PMP se situează pe locul patru, cu 9,1%, după ce în urmă cu doar câteva luni nu depășea pragul de 5%.

Partidele românești care fac parte din marea familie a popularilor europeni sunt PDL, PNȚCD și UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel