EXCLUSIV  Va fi afectată creditarea de criza provocată de COVID-19? Vosganian: Ei vor avea de suferit!

Varujan Vosganian a spus care vor fi categoriile sociale care vor fi afectate în ceea ce priveşte creditarea, în contextul crizei provocate de noul coronavirus.

"Cât priveşte creditarea pentru persoanele fizice, aceasta va fi legată de ocupare. Dacă se vor închide firme, vor face şomaj tehnic, atunci creditarea este afectată. Dar dacă veniturile populaţiei rămân la fel, nu văd de ce ar fi afectată. Pentru că deși dacă sunt sentimente de panică, un viitor va exista. Să fim conştienţi că, la un moment dat, virusul acesta se va opri şi nu cred că oamenii văd acest virus ca pe un sfârşit al lumii. Uitaţi-vă că în China, de exemplu, virusul şi-a diminuat mult impactul.

În orice caz, acest virus nu este deloc propice pentru menţinerea ritmului de creştere economică pentru România, ceea ce ridică probleme pentru menţinerea deficitului bugetar, pentru provocările pe care le avem privind creşterea veniturilor populaţiei – mă refer la pensii şi salarii – dar şi pentru investiţii. Eu nu mi-aş dori să văd că viitorul guvern începe să dea vina pe virus pentru a evita să ia nişte măsuri; de aceea, indiferent care va fi viitorul guvern, va trebui să ne spună ferm că nu va folosi virusul ca pe o scuză politică", a explicat, pentru DC News, Varujan Vosganian.

Ce se întâmplă cu leul

"În privinţa cursului valutar, BNR, împreună cu Guvernul, ar trebui să prevină cât se poate deprecierea monedei naţionale. De aceea Guvernul trebuie să acţioneze cu precauţie pe pieţele monetare, cei care conduc segmentele economice trebuie să evite declaraţiile necontrolate. Pentru noi, în perioada următoare, un obiectiv foarte important este evitarea deprecierii monedei naţionale", a atras atenţia Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel