Utilizarea smartphone-ului, efecte ireversibile asupra mâinilor

Utilizarea intensivă și repetitivă a smartphone-ului determină modificarea formei degetelor, mai ales a degetului mare, semnalează specialiștii. 

Știm că utilizarea excesivă  smartphone-ului este dăunătoare pentru ochi și creier, mai ales în cazul adolescenților. Un alt efect negativ se adaugă pe această listă. Este vorba despre inflamarea degetelor și chiar deformarea lor din cauza gesturilor repetate pe acest dispozitiv nelipsit în viața modernă. 

Specialiștii vorbesc chiar despre modificări la nivelul articulației degetului mare care devin ireversibile. Așa cum scriitorii aveau o mică formațiune asemănătoare unui mont la nivelul degetului cu care țineau stiloul, în prezent persoanele dependente de smartphone dezvoltă această problemă la degetul mare utilizat intensiv pentru a scrie mesaje sau a naviga pe rețele de socializare. 

O altă afecțiune care poate apărea din cauza mișcării repetitive este tendinita, o inflamație locală a tendoanelor. 

După ore întregi de utilizare a smartphone-ului pot să apară de asemenea dureri și furnicături în zona degetului mare și arătător, din cauza iritației nervoase locale, avertizează dr. Pierre Vulliet, chirurg ortoped la Spitalul european Georges-Pompidou. 

Medicii ne recomandă să folosim și alte degete pentru a scrie pe telefon, nu doar degetul mare. De asemenea, exercițiile de întindere pentru degete și încheietură trebuie efectuate din când în când. Iar utilizarea smatphone-ului nu trebuie să îți acapereze ore întregi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel