USR Tineret: Nu ne-a spart nimeni pagina. Păcăleală de 1 aprilie!

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Firmbee de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Firmbee de la Pixabay

Pagina nu a fost spartă și nicio persoană fără drept nu a citit conversațiile existente, anunță USR Tineret, care pune „sceneta” pe seama zilei de 1 aprilie.

Astăzi, de 1 aprilie, mai multe postări publicate pe pagina de Facebook USR Tineret arătau că a avut loc un incident de securitate cibernetică.

Spre exemplu, într-una dintre postări, se arăta că tinerii din USR au la dispoziție de la presupusul hacker 21 de ore, până la ștergerea paginii. În acest timp puteau recupera totul în schimbul a „0.3 BTC”. Pe parcursul zilei, pe pagina USR Tineret au fost postate diverse mesaje de tipul „Râdeți la asta putorilor” sau „Până se prind ăștia ce vreți să vă arăt? Le-am închis și grupul și am scos adminii. Să îi văd acum.”

La ora 19:30, USR Tineret a anunțat că „s-a încheiat sceneta”, precizând că „Nu ne-a spart nimeni pagina și, din fericire, nu ne-a citit nimeni conversațiile.”

În postare, USR Tineret a mai transmis că: „Hack-ul” paginii noastre a ajuns în bule. Și am observat din nou că prin acest sistem a ajuns să funcționeze comunicarea în societatea noastră.”

„Am văzut cum, în interiorul acestor bule, părțile cele mai urâte din noi tind să iasă la suprafață. Pe Facebook mulți, foarte mulți oameni se hrănesc cu dezinformări. Și cel mai grav este că această dezinformare este atent construită, site-urile false sunt mereu machiate cât să pară că sunt, de fapt, instituții serioase.”, este un fragment din postare.

USR Tineret: Cam despre asta voiam noi să vorbim 

De asemenea, USR Tineret a subliniat că „prin aceste grupuri de pe Facebook și de pe rețele sociale, în general, tinerilor li se spune cum sunt ascunse de ei adevăratele mistere ale omenirii, ni se arată „interesele mari de la mijloc” și ni se prezintă realitatea într-un mod extravagant, cu luminițe, gălăgie și mult spectacol.”

„Cam despre asta voiam noi să vorbim cu ocazia lui 1 aprilie. Despre faptul că pe rețelele sociale cacealmaua e regină iar impostura capătă autoritate. Fabricarea adevărului trebuie contracarată. Prin responsabilitatea cuvântului și printr-o presă onestă față de crezul ei profesional.”, a adăugat USR Tineret.

În încheiere, USR Tineret a transmis că „în cazul în care vreți să raportați un incident de securitate cibernetică, sunați la 1911.”

Iată mesajul integral al USR Tineret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel