USR, semnături anulate. Barna: În localități din Ilfov, 50% au fost invalidate

Dan Barna a declarat astăzi că va depune la Curtea Constituțională a României semnăturile strânse în campania "Inițiativa fără penali în funcții publice". Președintele USR a vorbit și despre numărul uriaș de semnături care au fost anulate. Au pregătit plângeri.

"Semnăturile se validează la nivel de municipiu, oraș sau comună. Cel mai semnificativ abuz a avut loc la Constanța, unde nu doar că au fost anulate 6000 de semnături, adică au fost depuse 18.000 de semnături dintre care 6000 au fost anulate pe motive precum al doilea prenume, lipsă un detaliu la adresă, depășind prevederile legale. Dar din ce mi-au spus colegii la Constanța au fost tăiate cu pixul semnăturile oamenilor din liste, ceea ce este un abuz incredibil pentru că toate celelalte autorități locale (...) nu au deteriorat listele. 

La Maglavit este minunea legislativă românească conform căreia au refuzat să valideze toate semnăturile pe logica că nu respectă GDPR-ul, deci practic primarul de la Maglavit consideră că inițiativele cetățenești sunt interzise de acum încolo pentru că nu respectă GDPR-ul. 

În momentul de față avem plângeri depuse fie pe administrativ fie pe penal.

În Ilfov am avut o situație similară. În foarte multe localități din Ilfov au fos invalidate undeva la 50% din semnături, mult peste media națională unde este undeva la 10-15%, media organică de semnături invalidate" a declarat Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel