USR-PLUS solicită amânarea alegerilor locale. Când ar putea fi mutate

Dan Barna susține că alianța USR-PLUS va solicita amânarea alegerilor locale, iar în perioada imediat următoare vor avea loc discuţii cu premierul şi ceilalţi lideri politici.

Alianţa USR-PLUS solicită amânarea alegerilor locale pentru toamnă sau anul viitor, a declarat, duminică, preşedintele USR, Dan Barna, menţionând că va avea discuţii pe această temă cu premierul Ludovic Orban şi ceilalţi lideri politici, scrie Agerpres. 

"Politic, lucrurile sunt foarte clare. Solicităm, şi o să am în această săptămână o întâlnire cu premierul, împreună cu ceilalţi lideri politici, amânarea alegerilor locale. În acest context, nu se mai pune perspectiva alegerilor locale în luna iunie. Parlamentul trebuie să funcţioneze şi am dovedit că poate să funcţioneze foarte bine online, iar instituţiile statului, la rândul lor, trebuie să-şi asume funcţionarea telefonică şi digitală", a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă online.

Când ar putea avea loc alegerile locale 

El a spus că, în funcţie de cum va evolua epidemia, alegerile locale pot fi amânate pentru toamnă sau pentru anul viitor.

"Trebuie să privim situaţia în funcţie de cum va evolua epidemia în următoarele luni. În funcţie de asta, primul pas ar fi amânarea alegerilor pentru finalul anului, pentru septembrie-octombrie. Dacă situaţia se va menţine (...) - aceasta nu este o criză de două săptămâni, nu ştie nimeni cât va ţine - în funcţie de evoluţia epidemiei în lunile de vară, vom vedea dacă ar fi necesar sau se va ajunge în situaţia nedorită în care ar trebui să le mutăm anul viitor sau vor putea fi organizate în toamnă", a adăugat Barna.

Societatea, pe ”modul de supraviețuire”

Potrivit acestuia, în acest moment, un proces electoral nu va avea şanse.

"Dincolo de partide, de primari buni sau răi, societatea este pe un singur mod - modul de supravieţuire a noastră ca cetăţeni, ca naţiune, ca stat. Din această perspectivă nu va veni nimeni să voteze un primar pentru că, vezi Doamne, ar fi mai performant sau mai puţin performant", a menţionat Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel