USR - Plus, despre readucerea rezervei de aur: O măsură populistă

Bogdan Cotigă / 01 Martie 2019 / 15:03 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna
Dan Barna

Plus, Dacian Cioloş şi Dan Barna, consideră că intenţia actualei guvernări de a aduce în ţară rezerva de aur a Băncii Naţionale este doar 'o măsură populistă'.

'Nu înţeleg ce probleme are domnul Dragnea. I-au rămas sertarele goale şi acum vrea să se lege de aurul României? Mă întreb cât de sigur e aurul României în custodia guvernului României, care face orice numai să nu poată să lucreze Justiţia. Am nişte întrebări la care domnul Dragnea nu a răspuns până acum. În mod populist afirmă că aurul trebuie să vină de acolo de unde e în România. Aurul acela e al României. Avem aur în România pe care, la fel, PSD-ul l-a rezolvat rapid, de la Roşia Montană, să-l dea în stânga şi în dreapta', a răspuns unei întrebări, în conferinţa de presă, liderul Plus, Dacian Cioloş.

Ce se încearcă

 

Conform acestuia, aducerea în ţară a rezervei de aur este o 'măsură populistă'. 'Comportamentul acesta al domnului Dragnea şi al PSD-ului arată şi faptul că sunt capabili fără scrupule să se lege de orice subiect ca să provoace populismul şi să-i provoace pe români împotriva străinilor, ca şi cum străinii ar avea ceva cu noi, în timp ce atacă din toate direcţiile Justiţia, împiedicând Justiţia să poată să-şi facă treaba', a declarat Dacian Cioloş.  La rândul său, liderul USR Dan Barna a declarat jurnaliştilor că 'această iniţiativă este o nouă bazaconie marca Liviu Dragnea'. 'Se încearcă mutarea atenţiei, pe de o parte, şi se încearcă disperat găsirea unor resurse pe care să le poată specula. În realitate, exemplul pe care l-au dat, că şi alte ţări europene îşi repatriază aurul, vorbim de procente de 20-30 la sută - 20% în cazul Germaniei - dar 95 la sută nu face niciun stat. E o nouă prostie, o nouă instabilitate la adresa stabilităţii economice a României', a declarat Dan Barna. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24